https://twitter.com/BM_Visser/status/1451816102217011202
https://twitter.com/BM_Visser/status/1451816102217011202 Grafiek van Martien Visser

Lezing Robin Berg (WeDriveSolar) op wo. 24/11 om 20:00u in de Raadzaal

Lokaal Deel je nieuws

In de duurzame energie bijlage van ’t Groentje van 13 oktober jongstleden stond in een bericht dat Martin Monfils graag een elektrische auto wil delen met buurtgenoten. Naar aanleiding daarvan heeft Opgewekt Houten contact met hem opgenomen en WeDriveSolar en geeft Robin Berg op woensdag 24 november een lezing over het concept en de techniek achter WDS.
De basis daarachter is de ‘bi directionele’ laadtechniek, oftewel ‘Vehicle to Grid’ (V2G), en daarmee kan de auto ook stroom terug leveren aan het net. “Met twee miljoen elektrische auto’s hebben we genoeg batterijcapaciteit om alle huishoudens, de industrie en de kantoren in heel Nederland van groene stroom te voorzien als het niet waait of donker is” (AD za. 30 oktober)
Gezien de stijgende gasprijs, de exponentiële groei van zonne-energie (vorig jaar 50% groei) én de overbelasting van het stroomnet is dit een prima mogelijkheid om stroompieken op te vangen in auto-accu’s en ‘congestie’ in het stroomnet te voorkomen.
Qua kosten blijkt een elektrische deelauto meestal ook goedkoper dan een eigen auto en is het voor u mogelijk ook interessant om naar de lezing te komen en zo 1 of meerdere WeDriveSolar deelauto’s bij u in de buurt te realiseren. Om te kijken wat uw eigen auto kost, kunt u de ANWB de autotool raadplegen. Die is te vinden via Google of: anwb.nl/auto/autokosten

Volgens een onderzoek uit 2020 van Milieu Centraal kost kost een elektrische middenklasse auto  zo’n €530/maand (middenklasse auto, 5 jaar rijden, 11.600km/jr)
Een WDS-lid uit Houten komt op €282/maand voor een Renault Zoë en €340 voor een Tesla Model 3 bij WDS.
Het kan u dus veel geld besparen!

We Drive Solar heeft inmiddels een vloot van zo’n van 200 deelauto’s (waarvan 3 in Houten Zuid) en honderden V2G laadpalen. Wie helpen Martin en zijn buurtgenoten in Houten Noord West aan zijn elektrische deelauto of hebben belangstelling voor de lezing op 24 november (20:00u-21:310u)?
Stuur een mail naar Martin Monfils: Martin.Monfils@gmail.com als u ook aanwezig wilt zijn.
Hou er wel rekening mee dat er -vanwege corona- maximaal 33 personen in de raadzaal mogen.
Waarschijnlijk zal de lezing dan wel online te volgen zijn.
U kunt zich nu ook al direct aanmelden bij www.wedrivesolar.nl
Al bij +/- 5 klanten kan er een elektrische deelauto geplaatst worden bij u in de buurt!

advertentie