Willemijn (rechts) samen met de tablet en begeleider Joke van Profila Zorggroep
Willemijn (rechts) samen met de tablet en begeleider Joke van Profila Zorggroep M. Verschoor

Tablet maakt verschil voor cliënten Profila Zorggroep

Lokaal Deel je nieuws

Sinds kort is Willemijn (26) de trotse gebruiker van een Compaan. Met deze tablet gaat er een digitale wereld voor haar open. “Ik kan nu beeldbellen met begeleiders en familie. Daardoor ben ik minder eenzaam.”

Willemijn woont al haar hele leven in Houten. Sinds een paar jaar woont ze op zichzelf en dat is een hele verandering. Vanwege haar licht verstandelijke beperking vindt ze het lastig om alles zelf te regelen en daarom heeft ze hulp gevraagd bij Profila Zorggroep. Ambulante begeleiders helpen haar met de planning van haar taken en het vinden van een leuke dagbesteding.  

Sinds Willemijn op zichzelf woont, voelt ze zich regelmatig eenzaam. Ze is blij dat de ambulante begeleiders bij haar thuis op bezoek komen, maar dit is voor haar niet voldoende. Daarom heeft ze een Compaan tablet gekregen waarmee ze kan beeldbellen. Deze tablet is gericht op mensen die behoefte hebben aan hulp door middel van een veilige digitale omgeving. Op deze manier kunnen de begeleiders meer momenten van zorg leveren. Bijvoorbeeld door ’s avonds met haar te beeldbellen. Willemijn: “Ik ben hier heel blij mee. Ik ben nu minder eenzaam en ik vind het fijn om ‘s avonds even met iemand te praten of een spel te spelen op de Compaan. Ook kan ik muziek luisteren op de tablet, daar word ik rustig van.”


Begeleider Joke komt al vier jaar bij Willemijn en ziet wat voor verschil de tablet maakt. Joke: “Ik merk dat ze het fijn vindt als we ‘s avonds nog even de dag doornemen of een spelletje spelen. Op sommige momenten wil ze geen hulp. Willemijn bepaalt op dat moment zelf wat ze nodig heeft en houdt zo de regie over de hulp. Ik merk dat ze daar blij van wordt.”


Willemijn heeft een Volledig Pakket Thuis bij Profila Zorggroep en mag daarom ook dagelijks aanschuiven bij het avondeten in de woonlocatie Lavendeloord in het Oude Dorp van Houten. Na het eten gaat ze steevast creatief aan de slag en houdt ze zich bezig met haken, breien, borduren, puzzelen en ministekken. Willemijn: “Het zit in me om creatief bezig te zijn en ik maak graag iets voor iemand anders. Ik hou ervan om anderen blij te maken.”

Week van de toegankelijkheid - Van 4 t/m 8 oktober wordt er in het hele land aandacht besteed aan de week van de toegankelijkheid. De week staat in het thema van Digitale Toegankelijkheid. Dit betekent dat iedereen, óók mensen met een beperking, online volledig mee kan doen.

advertentie
advertentie