Lilian, in het midden, en twee vriendinnen tonen de cheque
Lilian, in het midden, en twee vriendinnen tonen de cheque Lilian Brouwer

Barbecue in 'De Gordel van Smaragd'

3 juni 2018 om 11:29 lokaal

HOUTEN Op zondag 27 mei organiseerde Lilian Brouwer, eerstejaarsstudente Communicatie -en eventmanagement aan de Hogeschool Utrecht een barbecue voor alle bewoners van seniorencomplex 'De Gordel van Smaragd', om geld op te halen voor het Prinses Máxima Centrum. Samen met ruim 250 andere eerstejaarsstudenten van de Hogeschool Utrecht kreeg zij de opdracht om een evenement te organiseren om zo veel mogelijk geld op te halen voor het centrum in Utrecht, dat volledig gespecialiseerd is in kinderoncologie.
In het Prinses Máxima Centrum bundelen ouders en experts hun krachten om de genezing van kinderen met kanker te bevorderen. Dit is van levensbelang, omdat er, alleen al in Nederland, elke twee dagen een kind met kanker sterft en nog steeds slechts drie van de vier kinderen met kanker genezen.

Op de barbecue waren ruim 20 bewoners aanwezig, samen met een aantal van hun familieleden. De studente vertelt: "De barbecue was een groot succes! De bewoners en hun familieleden hadden het erg naar hun zin, het was een gezellige avond en Lilian heeft uiteindelijk 425 euro opgehaald voor het Prinses Máxima Centrum!". Ook wil ze nog een aantal mensen bedanken: "Ik had nooit zoveel geld op kunnen halen zonder de hulp van de winkeliers van winkelcentrum Castellum. Bakkerij Hogenboom, Slagerij Gelderblom, Peter Ultee groenten en fruit en Albert Heijn hebben allemaal bijgedragen aan de barbecue, waardoor de kosten zo laag mogelijk zijn gebleven, echt super!".

Op de foto staat Lilian met de cheque in haar handen, ten midden van twee van haar vriendinnen die haar hebben geholpen op de dag van de barbecue.

advertentie
advertentie