Jesper gooide al een keer 180 met darten
Jesper gooide al een keer 180 met darten Mieke Franken

Onbeperkt Meedoen: Iedereen kan meedoen

16 februari 2018 om 07:28 lokaal

HOUTEN Iedereen kan meedoen is het motto van 'Onbeperkt Meedoen 2018'. Welzijnsorganisatie 'van Houten&co' vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen in Houten, ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. Met inzet van enthousiaste vrijwilligers worden leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. De activiteiten die worden georganiseerd staan in de folder 'Onbeperkt Meedoen 2018'.

John van Amerongen

Het uitgangspunt is, wat iemand met een beperking wel kan. Gelijkgestemden ontmoeten en activiteiten ontplooien.

Prominent in het midden van folder staat 'De Prokkel' de activiteit waar mensen van de doelgroep op Prokkelstage mogen bij een bedrijf. Tijdens 'De Prokkel' mogen deelnemers op een stage naar keuze of een activiteit naar keuze ondernemen. Op 20 maart is er om 19:00 een informatieavond in Het Huis van Houten.

Uit een activiteit met Prokkel is het darten ontstaan. Vanuit de doelgroep ontstond het idee om te gaan darten, en na een succesvolle Prokkelactiviteit hebben de dartvereniging en 'van Houten&co' samen,  het darten bij Eddie's  georganiseerd. Gemeentelijk subsidiefonds Ons Fonds heeft ook een bijdrage gegeven om deze activiteit voort te zetten.

'van Houten&co' werkt samen met organisaties die zich inzetten voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking of psychische kwetsbaarheid. In de folder staan activiteiten die door 'van Houten&co' worden georganiseerd, maar ook activiteiten die door andere organisaties worden georganiseerd. De welzijnsorganisatie realiseert nu al dit aanbod, maar wil dat ook uitbouwen gericht op mensen met een psychische kwetsbaarheid. Iedereen die daar ideeën over heeft, mag zich bij 'van Houten&co' melden. De folder is onder andere op te halen bij het gemeentehuis, Schoneveld, de bibliotheek, Het Huis van Houten en ook online te vinden via: https://www.vanhoutenenco.nl/pagina-item/onbeperkt-meedoen/

Voor informatie kan er contact opgenomen worden met Martine Broekema of Jolanda Groenbos. Te bereiken op 030-7001511

advertentie
advertentie