Afbeelding
VRU

Intensievere samenwerking voor een nog veiligere regio

13 mei 2019 om 15:18 lokaal

UTRECHT De Omgevingsdienst Regio Utrecht (ODRU), Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) werken nog intensiever samen voor gemeenten. Hiervoor hebben zij op 20 juni 2018 een convenant ondertekend. Vandaag hebben de drie directeuren deze afspraak bekrachtigd door een lijst te ondertekenen waarop 100 bedrijven staan waar gezamenlijk inspectie wordt uitgevoerd. De bedrijven zijn uitgezocht op zowel de risico's op het gebied van (brand)veiligheid als op milieuaspecten.

SAMENWERKEN BIJ INSPECTIE De omgevingsdiensten en de VRU houden beide toezicht bij bedrijven, organisaties en instellingen. Dit jaar worden 75 bedrijven van de lijst gezamenlijk gecontroleerd door een inspecteur van de VRU en de betreffende omgevingsdienst. In de praktijk betekent dit dat er één afspraak wordt gepland bij het te inspecteren bedrijf in plaats van twee afzonderlijke inspecties. Door samen op pad te gaan krijgen de inspecteurs inzicht in elkaars werkzaamheden en prioriteiten. Er wordt breder naar de situatie gekeken. Samen wordt er meer gezien. Gegevens kunnen worden uitgewisseld waardoor de bedrijven een eenduidig advies krijgen. Doordat er slechts één inspectiebezoek plaatsvindt, wordt de toezichtlast voor de bedrijven verlaagd.

VRU-directeur Peter Bos is content met deze ontwikkeling: "Door samen te werken en gezamenlijk adviezen te geven, maken we het voor bedrijven én onszelf efficiënt en eenduidig. Zo werken we aan ons gezamenlijke doel: de kwaliteit en veiligheid van de leefomgeving vergroten." Met de gezamenlijke inspecties van deze bedrijven wordt de bestaande samenwerking uitgebouwd, wordt de veiligheid voor burgers vergroot en de dienstverlening aan gemeenten en bedrijven verstevigd.

advertentie
advertentie