Afbeelding
RTV Utrecht

Kinderopvang Partou stopt voorlopig met gebruik Stint

21 september 2018 om 12:07 lokaal

HOUTEN Kinderopvang Partou, met tientallen vestigingen in de provincie Utrecht, doet de Stint voorlopig in de ban. De kinderopvang wil de uitkomst van het onderzoek naar het ongeluk in Oss afwachten.



In de Brabantse plaats kwamen gisteren vier kinderen om het leven, een vijfde kind en hun begeleidster raakten zwaargewond. De zes zaten in een elektrische bakfiets van het Bilthovense bedrijf Stint Urban Mobility. Ze waren op weg naar school, toen ze bij een spoorwegovergang werden geschept door een trein. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk.
 

Partou liet gisteren in eerste instantie weten niet te stoppen met het gebruik van de Stint, maar komt daar nu op terug. ,,Mede door de zorgen die ouders hebben geuit", zegt een woordvoerder van de kinderopvang. ,,We wachten nu eerst af tot bekend is wat er in Oss precies is misgegaan."
 

GEEN INCIDENTEN Bij Partou zijn door werknemers nooit problemen met de Stint gemeld, aldus de woordvoerder. ,,Er zijn nooit klachten geweest en voor zover wij weten ook geen incidenten."
 

Partou gaat kinderen voorlopig met taxi's, busjes, fietsen of wandelend ophalen en brengen.

bron: RTV Utrecht 

advertentie
advertentie