Chriet Titulaer
Chriet Titulaer ANP Foto

Robots uit verzameling Chriet Titulaer naar Museum Speelklok

30 augustus 2018 om 15:30 lokaal

HOUTEN / UTRECHT  Museum Speelklok in Utrecht krijgt 250 robots in bruikleen van de familie van Chriet Titulaer. Veel mensen kennen de wetenschapper van het tv-programma Wondere Wereld dat in de jaren tachtig werd uitgezonden. Hij woonde lang met zijn gezin in Houten. De familie van Titulaer leent de robots uit vanwege de tentoonstelling Robots love Music. 

Titulaer liet in Wondere Wereld weleens robots zien die muziek spelen. "Titulaer zette mensen aan het denken, hij deed ook allerlei uitspraken over de toekomst", zegt Ebelin Boswinkel van Museum Speelklok. "Wij als museum doen die uitspraken niet, maar wij willen mensen aan het denken zetten of robots die muziek maken jou kunnen emotioneren". 

De robots van Titulaer "zijn een tot de verbeelding sprekende en kleurrijke verzameling in uiteenlopende vormen en maten", aldus het museum. De robots komen van over de hele wereld, onder meer een manshoge Klarinetspeler is te zien. "De robots van Titulaer passen hier perfect tussen". Er zijn ook fragmenten uit Wondere Wereld te zien.

De tentoonstelling is vanaf 21 september en duurt tot en met 3 maart 2019. Gedurende de tentoonstelling zijn er ook robotevenementen op andere Utrechtse locaties. (bron RTV Utrecht / redactie)

advertentie
advertentie