Afbeelding
Hockeyfoto/Marcel van der Vaart

HC Houten H1 zorgt voor sensatie in Gold Cup

9 oktober 2022 om 23:15 Hockey

HOUTEN HC Houten H1 speelde donderdag voor een volgepakte tribune de tweede ronde van de Gold Cup, het bekertoernooi van de KNHB. Het team zorgde voor een regelrechte sensatie door Oranje Rood, de huidige nummer 2 uit de hoofdklasse, te verslaan met 1-0. Hiemee werd Oranje Rood uitgeschakeld voor de Gold Cup en is HC Houten doorgedrongen tot de derde ronde! Een unieke prestatie, aldus René Kuster, voorzitter van HC Houten. 

,,Als een van de vier halve finalisten uit de silvercup mocht Houten H1 meedoen aan de Gold Cup, de beker voor de 3 hoogste niveaus binnen hockey in Nederland. Dat het bekeren leeft bij HC Houten blijkt wel uit de keer op keer volgepakte tribunes waar jong en oud onze heren vol overgave aanmoedigt. Op deze wijze zijn er al heel wat ploegen gesneuveld op de Meerpaal en deze week dus ook Oranje Rood.”

WINST De Houtense heren stegen individueel en als ploeg boven zichzelf uit en deden wat op voorhand niemand verwacht had. Met een mooi uitgevoerde strafcorner in het tweede kwart scoorde Laurens Brackel en door stug verdedigen en het creëren van nog een behoorlijk aantal kansen (waaronder nog een afgekeurde 2-0 in het vierde kwart) pakte Houten de winst en barstte er een mooi feest los.

Op 3 november is de volgende rode van de Gold Cup. Kan HC Houten H1 het sprookje vervolgen?

advertentie
advertentie