De gezamenlijke clinic van Houten Dragons en Hockeyclub Houten was werd door de studenten hoog gewaardeerd. Hier onderdeel Honkbal.
De gezamenlijke clinic van Houten Dragons en Hockeyclub Houten was werd door de studenten hoog gewaardeerd. Hier onderdeel Honkbal. Houten Dragons en Hockey Club Houten

Honkbal/Hockey clinic voor studenten

12 september 2021 om 10:36 Hockey

HOUTEN Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons en Hockey Club Houten hebben in een unieke samenwerking een tweetal clinics verzorgd voor studenten Bouwkunde en Engineering van de Academie voor Techniek MBO Utrecht. Initiatiefneemster Joyce Schabracq en Bart Keijl, voorzitter van Houten Dragons, doen verslag van dit evenement.

Het idee voor een gezamenlijke sportdag ontstond begin van dit schooljaar bij Joyce. Joyce is werkzaam als office manager bij de Academie voor Techniek/Examenbureau bij MBO Utrecht. Zij zet zich al jaren in voor een positieve sportbeleving en is in 2017 door Sportpunt Houten uitgeroepen tot ‘Sportvrijwilliger van het Jaar’. Joyce:,,Wij vinden sportief bezig zijn en teamwork erg belangrijk voor onze studenten. Door de coronacrisis was groepsgewijs sporten lange tijd niet mogelijk, waardoor onze studenten de afgelopen twee jaar geen sportdag hebben kunnen genieten. Dat we ze nu een gecombineerde honkbal/hockey-clinic konden aanbieden was heel fijn. Toch was het ook wel een beetje spannend. Tot nog toe hielden de studenten zich op de sportdagen bezig met voetbal, waar ze vertrouwd mee zijn. Voor de meeste studenten was deze clinic een eerste kennismaking met honkbal en hockey.”

SUCCES Aan de clinics die op 1 en 8 september plaats vonden hebben meer dan 230 studenten deel genomen. Joyce: ,,Het was geweldig om zoveel studenten tegelijk in beweging te krijgen en te zien samenwerken. Hoewel men aanvankelijk wat rustig en afwachtend aan de clinics begon, veranderde de sfeer onder leiding van de enthousiaste trainers al snel in een plezierig gebeuren waar de studenten volop van genoten en zich zich volop inzetten. De lunch, verzorgd door vrijwilligers van HC Houten, werd ook zeer gewaardeerd. We zien de clinics als een groot succes en kijken dan ook met enige trots terug op deze dagen die we voor de studenten mochten organiseren.” Bart: ,,Het was ook fijn om dit met onze directe buren te kunnen organiseren. Al jaren bevinden beide verenigingen zich op sportcomplex De Meerpaal, maar tot nog toe was het niet gekomen tot een gezamenlijke activiteit.” 

We zijn blij dat we deze dagen hebben kunnen organiseren

Bart: ,,We zijn blij dat we deze dagen hebben kunnen organiseren. Vanwege de huidige coronamaatregelen is het organiseren van wat grotere evenementen enorm lastig en een echte uitdaging. Het is te danken aan het doorzettingsvermogen en de creativiteit van onze vrijwilligers dat het allemaal gelukt is. Het is constant balanceren tussen wensen en wat praktisch en verantwoord haalbaar is.”

De inspanning van de vrijwilligers en trainers hebben ertoe geleid dat er onder de studenten een aantal zeer enthousiast zijn geworden en deze hebben inmiddels interesse getoond in het volgen van een aantal proeftrainingen. Ook de trainers van zowel Houten Dragons als Hockey Club Houten zijn erg enthousiast over deze clinics en kijken ernaar uit om dit volgend jaar wederom te kunnen organiseren.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
De gezamenlijke clinic van Houten Dragons en Hockeyclub Houten was werd door de studenten hoog gewaardeerd. Hier onderdeel Hockey.
advertentie
advertentie