Afbeelding
't Groentje
oud nieuws

Festival Woodrock

13 augustus 2022 om 08:06 Historie

HOUTEN Er gebeurt weinig in Houten voor jongeren, zo wordt er al decennia lang gemopperd. In 1997 sloegen 5 jongeren daarom de handen ineen en zetten een festival op: Woodrock, zo staat te lezen in ‘t Groentje van 13 augustus 1997. Tussen 12 en 23 uur kwamen 8 bands optreden. De entree bedroeg een tientje, in guldens wel te verstaan. 

Ze hadden de PR goed geregeld: reclame op radiostations, flyers en posters werden verspreid. Niet alleen Houtense jongeren waren welkom, ook de Utrechtse jongeren werden nadrukkelijk uitgenodigd. 

Het festival vond plaats aan de Koedijk, tussen de Doornkade en Het Rondeel. De muziekstijlen van de optredende bands liepen uiteen van hypnotiserende pop, harde ritmische metal, trycore, britpop tot symfonische rock. Eén van de optredende band was afkomstig uit Houten, de band ‘Rayn’, ze speelden grunge metal. 

De dag werd gepresenteerd door Anja Grolleman, dj bij Kink FM en Hitradio Veronica. 

De bedoeling was een terugkerend evenement op te zetten. Dat is deels gelukt, het festival is een aantal jaren georganiseerd.

Wat was er 25 jaar geleden in het nieuws in Houten? We bladeren terug door oude kranten op zoek naar datgene wat Houten in 1997 bezig hield. Oud nieuws dus: groot en klein nieuws, leuk en minder leuk nieuws.  

Bericht uit ‘t Groentje van 13 augustus 1997. 

advertentie
advertentie