Het sprookjesachtige fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal.
Het sprookjesachtige fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal. Paul van der Kleij

Kom naar Buiten Spelen

12 augustus 2022 om 13:37 Evenementen

HOUTEN Vanaf vrijdag 26 augustus presenteert Aan de Slinger vier weekenden op rij het zomerprogramma Buiten Spelen: muziek, theater en films op drie locaties in Houten. Het knusse theaterplein, het sprookjesachtige fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal en het gezellige Plein op het Oude Dorp in Houten. Met namen als Wouter Hamel, Comedy Camper en Anthony Hopkins in de Buitenbioscoop is er voor elk wat wils en kan het vakantiegevoel zeker vastgehouden worden.


In het eerste weekend reist het zomerprogramma langs alle drie de locaties. In de Buitenbioscoop op het theaterplein wordt de film Minari vertoond op vrijdag 26 augustus. Iets later op de avond zodat het donker genoeg is. Het Koreaanse gezin Yi verruilt het stadse leven voor het landelijke om hun ‘American dream’ waar te maken. ‘Een film die in je hart kruipt’ schreef de Volkskrant.

Zaterdagavond wordt het een feestje op het Plein. Zanger Wouter Hamel treedt samen met zijn band op en brengt het plein in de speelse jazzy sfeer van een nachtclub uit de jaren ‘50. Ze halen hun inspiratie uit de jazzy pop uit de jaren ‘30 tot ‘50, strooien daar muzikaal een jaren ‘70 saus overheen en brengen het zelfverzekerd de 21ste eeuw in.
Het eerste weekend wordt zondagmiddag afgesloten met Comedy Camper. De comedians trekken deze zomer als marskramers, narren en troubadours door het land. Zetten hun camper neer bij openluchttheaters, op pleintjes, bij terrassen, evenementen en op 28 augustus op fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ‘t Waal.

Het programma ‘Buiten Spelen’ biedt nog meer. Na het succes van vorig jaar komt Klapstoelkabaret terug met twee aantrekkelijke dubbelprogramma’s. Zoals op 3 september cabaretier Musa en de muzikanten van Bovenste Knoopje Open. Maar er klinkt nog meer muziek op het fort: zanger Jim van der Zee, winnaar van The Voice in 2018, speelt zondagmiddag 4 september. En de muzikale en vrolijke jeugdvoorstelling BANWAKABOOM (4+) komt de week erna. In de Buitenbioscoop staan publieksfavorieten geprogrammeerd: The Father (met  Anthony Hopkins), Spencer en Le Sorelle Macaluso.

Kaartverkoop

De ticketverkoop voor Buiten Spelen is gestart. Ga voor het complete film- en theateroverzicht en het bestellen van tickets naar www.aandeslinger.nl. Op de buitenlocaties is beperkt plek, goed om op tijd te bestellen.

advertentie
advertentie