Erwin en zijn Meerval van 1.40 meter
Erwin en zijn Meerval van 1.40 meter Familie Boendemaker

Erwin vangt een Meerval van 1 meter 40 in Schalkwijkse Wetering

30 december 2020 om 11:36 Dieren

HOUTEN/WIJK BIJ DUURSTEDE De dag van zijn leven noemt Erwin Boendermaker uit Wijk bij Duurstede het. Gisteren ving hij in de Schalkwijkse Wetering een meerval van bijna anderhalve meter. “Ik ga dit nooit meer meemaken.”

Normaal gesproken gaat Erwin elke zaterdag vissen met vriend Ed en zoon Mitchel, maar omdat het kerstvakantie is ging het drietal gisteren een extra dagje het water op. Het werd een dag om nooit te vergeten.

Vol trots vertelt Erwin over de vangst. ‘’Ik had beet en voelde gelijk al dat het een zwaar ding was. Mijn zoon Mitchel zei gelijk al dat het een meerval kon zijn. Ik wist het niet zeker, maar dat het ding groot en zwaar was, kon ik wel voelen. Het leek wel alsof ik een kind van 8 of 9 aan de haak had, zo zwaar”, lacht Erwin. Op videobeelden van de enorme vangst hoor je de verbazing bij de mannen als ze doorhebben wat ze aan de haak geslagen hebben.

Het uit het water halen van de vis bleek nog een hele klus. Het duurde wel een kwartier voordat ze de meerval op de kant kregen. “Hij werd maar niet moe. Ik hield ‘m naar de kant en mijn zoon schepte de joekel met een net eruit. Daar zagen we dat het een meerval was, nog een goudbruine ook, dat is nog extra speciaal.” Deze vissoort komt namelijk vaker voor in grotere rivieren in Nederland.

MEETLINT “Mijn zoon, Ed en ik konden het niet geloven, wat een enorm ding en wij vingen die. Geweldig, echt geweldig’’, geniet Erwin na. ‘’Daarna hebben we gelijk het meetlint ernaast gelegd en wat denk je? 1 meter 40! Onvoorstelbaar.’’

Na het maken van een paar foto’s en filmpjes als bewijsmateriaal heeft Erwin de meerval weer terug in het water gelegd.

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie