Resultaat Paddenwerkgroep Houten
Resultaat Paddenwerkgroep Houten Milieuwerkgroep Houten

Ruim 5600 padden, kikkers en salamanders overgezet

7 december 2022 om 12:30 Overig Deel je nieuws

Van medio maart tot medio april van dit jaar hebben de vrijwilligers van de paddenwerkgroep weer gelopen op het Imkerspad, Kooikerspad, De Houtensewetering, fietspad naar de Staart en nog enkele plekken in de wijken van met name Noordwest. Dit jaar zijn weer meer amfibieën overgezet. Het gaat om ruim 3500 padden en bijna 2000 kikkers. Ook zijn er meer dan vorig jaar, amfibieën uit trottoir- en brandgangputten gehaald.

Wat zou het fijn zijn als voor het puttenwerk meer vrijwilligers zich aanmelden. Ook zou het een verschil maken als bewoners met enige regelmaat in de brandgang of ander smal pad bij hun huis in de putten kijken naar ingevallen beestjes. De putten kunnen meestal gewoon open. Het is toch erg als de padden/kikkers/salamanders daar verhongeren of verdrinken.

Interesse om mee te doen?
Stuur een mail naar info@milieuwerkgroephouten.nl voor meer informatie.SalamandersIn oktober werden we op het spoor gezet van jonge salamanders in de vijver bij het gemeentehuis. Er zijn ongeveer 1000 (!) uit de vijver gehaald en in kleine watertjes in Houten uitgezet. In de gemeentevijver hadden deze beestjes weinig tot geen kans om volwassen te worden. Volgend jaar gaan we weer kijken.

advertentie
advertentie