Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e)
Op de foto v.l.n.r.: Rein Berends (4e), Jan-Hendrik van der Linden (3e), Bertrick van den Dikkenberg (1e), Frans Hazeleger (2e) en Kees Vermaat (5e) Fotograaf: Lauren Zwemer

Twee kandidaten uit gemeente Houten voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen

2 december 2022 om 19:27 Overig Deel je nieuws

Het SGP-bestuur van de provincie Utrecht heeft de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen vastgelegd. Uit gemeente Houten staan Henk Massink als 22e en Gijs van Leeuwen als 28e op de lijst. 

“Ik vind het belangrijk dat we ook op provinciaal niveau komen tot een manier van leven en werken die vol te houden is richting de toekomst”, aldus Henk Massink. Hij woont al 26 jaar in Houten en is werkzaam op het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. De kaders die de Bijbel aanreikt zijn voor hem bepalend in zijn leven.

De 60-jarige Gijs van Leeuwen, de nummer 28 van de lijst, is al sinds 1989 actief in de politiek. Als ex-Statenlid weet hij als geen ander dat het werk van de provincie er wel degelijk toe doet. Onderwerpen zoals openbaar vervoer, energietransitie, waar gebouwd mag worden, waar natuur komt en stikstof gaan iedereen aan volgens hem. “Het is daarom van groot belang dat we naar de stembus gaan bij de verkiezingen en onze vertegenwoordigers steunen.”

De kandidatenlijst werd gepresenteerd bij de lancering van de SGP-campagne op dinsdag 22 november in het provinciehuis van Utrecht. De lijst wordt aangevoerd door zittend Statenlid Bertrick van den Dikkenberg, gevolgd door huidig commissielid Frans Hazeleger en Jan-Hendrik van der Linden (19) als jongerenkandidaat. De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023.

advertentie
advertentie