Water Natuurlijk-HDSR
Water Natuurlijk-HDSR Water Natuurlijk-HDSR

Werk waterschap steeds belangrijker

14 augustus 2022 om 20:14 Overig Deel je nieuws

Tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten worden op 15 maart 2023 ook de waterschapsverkiezingen gehouden. Waterschapspartij Water Natuurlijk-HDSR (Utrecht) is daarvoor nog op zoek naar kandidaten. 

Wat de waterschappen precies doen, is nog steeds niet algemeen bekend zegt Rita Kuijsters, voorzitter van het bestuur. Ze vertelt enthousiast over de verschillende invalshoeken van het belang van water waar de waterschappen zich voor inzetten. “Water, of beter het gebrek aan water deze zomer, is door de voortschrijdende klimaatverandering een steeds groter probleem aan het worden. Het is actueel in Europa, in Nederland en dus ook binnen het werkgebied van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR). Voorbeelden zijn dat het gemaal De Aanvoerder op 18 juli is aangezet om zoet water uit het Amsterdam-Rijnkanaal naar West Nederland te pompen omdat daar het water dreigt te verzilten. De waterbeheerders zetten zich ook in om het grond- en oppervlaktewater schoon te maken. De afweging tussen woningbouw in de polder Rijnenburg bij Gemeente Utrecht of het gebied reserveren voor de opvang van water is een dilemma waar we binnen HDSR mee te maken hebben. Ook het afremmen van de bodemdaling in het westelijk veenweidegebied is zo’n veelkoppig monster, waarin waterbeheer een belangrijke rol speelt.”  

Rita gaat verder: “Om onze doelen te bereiken, is een sterke fractie met goede kandidaten nodig. Hiervoor zijn wij op zoek naar deze kandidaten, die namens de partij zitting kunnen nemen in het Algemeen Bestuur van HDSR. Het vraagt inzet en tijd, maar je krijgt er ook veel voor terug”. 

Meer informatie is te vinden op de website https://lnkd.in/eRiVSVnW waar je je ook kunt aanmelden. De sluitingstermijn is 31 augustus 2022.

advertentie
advertentie