Afbeelding
Rina Knopper

Rotary Santa Run 2021 voor EpilepsieNL

18 december 2021 om 15:17 Maatschappelijk

HOUTEN Houten kleurde rood bij de start van de inmiddels traditionele en 6e editie van de Santa Run. Van 11.00 tot 14.00 uur konden de parttime kerstmannen/vrouwen het vooraf bestelde pakket ophalen bij de uitgifte punten. En vanaf de start verliep deze uitgifte gestaag door en werden er overal in Houten Santa’s gesignaleerd. Lopend, fietsend of met ander vervoer, allemaal op pad voor het door henzelf gekozen ‘goede doel’.

door Rina Knopper

Naast de 500 ontvangers van de kerstpakketten, zijn er nóg twee goede doelen. Helaas vindt de ijsbaan op het Rond dit jaar niet plaats en vervalt dit goede doel. Daarom is EpilepsieNL in 2021 het enige goede doel.

Vooraf kon iedereen personen aandragen die een kerstpakket verdienen. Iemand die iets speciaals heeft gedaan of betekend heeft in het afgelopen jaar. Of iemand voor wie een extraatje in de feestmaand heel welkom is. Het initiatief wordt zeer gewaardeerd in Houten, vertegenwoordigster van EpilapsieNL, Anna Woldring spreekt ook van een ‘verbindende actie’ en de deelnemers beamen dit.

Zo vertelde De Santa die er al op tijd bij was in de Burgemeester Haefkensstraat het volgende. ,,Dit jaar is ons tweede kindje geboren. De bevalling kondigde zich zeer onverwachts aan en wij werden hierdoor als het ware een beetje overvallen. Lichte paniek maakte zich meester, ons eerste kindje was namelijk ook nog bij ons in huis. Al snel bleek haast geboden, alles verliep in sneltreinvaart. Onze buurman heeft ons toen met raad en daad bijgestaan, onze eerste onder zijn hoede genomen en mentale steun gegeven. Voor hem is vandaag dit kerstpakket.”

Mijn oma glunderde toen zij het pakket van ons kreeg

Een groepje tieners, allemaal in het Santa pak, vertelden dat ze een pakket naar hun opa en oma brachten ,, Zij zijn het afgelopen jaar zo eenzaam geweest, wij willen ze dit jaar even verwennen. Mijn oma glunderde toen zij het pakket van ons kreeg. De verrassing was extra groot omdat zij altijd pakketjes maakt voor anderen en nu zelf een kerstpakket, speciaal voor háár van mij kreeg.”

Anna Woldring van EpilepsieNL: ,,Epilepsie verstoort je leven. Tijdens het boodschappen doen, het klussen of onderweg naar je werk. En het komt altijd onverwachts. Epilepsie kan ons allemaal overkomen, soms door een ongeluk, maar vaak ook zonder duidelijke aanleiding. En onderzoek betekent hoop! EpilepsieNL in Houten zorgt voor een einde aan de onzekerheid. Door te informeren, ontmoetingen te realiseren en geld op te halen voor toponderzoek en innovatieve oplossingen. Door EpilepsieNL te ondersteunen help je mee te investeren in dit onderzoek.”

‘Service above Self’ het motto van de Rotary is de korte versie van de missie van de Rotary: ,,Samen zien wij een wereld, waar mensen zich verenigen en actie ondernemen om een duurzame verandering te bewerkstelligen, over de wereldglobe, in onze omgeving en onszelf.”

Elk jaar worden er projecten in binnen- en/of buitenland gekozen waar de Rotary zich voor inzet. Bijvoorbeeld in de vorm van fondsenwerving of sponsoracties. Andere keren steken de clubleden de handen uit de mouwen om ergens te gaan helpen. Bekend zijn de Truckersdag en het Kerstdiner in verzorgingshuizen. Ook organiseren zij tweejaarlijks een fundraisingdiner. Al met al mooie acties van deze club.

Bekijk meer foto’s hieronder. 

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie