Gedichtendag 2019
Gedichtendag 2019 College de Heemlanden

Gedichtendag College De Heemlanden

29 november 2021 om 10:23 Overig

HOUTEN Op dinsdag 7 december a.s. vindt alweer voor de dertiende keer de jaarlijkse Gedichtendag plaats voor alle leerlingen uit 3 atheneum van College de Heemlanden.

De Gedichtendag gaat over dichten en kunst, maar niet alleen over dichtkunst. Het gaat verder. De leerlingen zijn op een praktische en creatieve manier aan de slag gegaan met gedichten die ze zelf geschreven hebben.

De docenten hebben hen uitgedaagd om in vijf talen (Nederlands, Frans, Duits, Engels én Spaans) zelf een gedicht te schrijven. De ervaring heeft geleerd dat zij dat prima kunnen en vaak ook leuk vinden. Zeker na een motiverende introductieles in de betreffende taal.

WORKSHOPS De leerlingen volgden de afgelopen weken “workshops” van 70 minuten bij hun vijf talen en kunst. Bij kunst maken de leerlingen tijdens de afrondende projectdag op 7 december a.s. bij hun mooiste gedicht een typografisch monotype. Daarnaast gaan alle leerlingen in groepjes, begeleid door ingehuurde experts van buiten de school, een driedimensionale kunstuiting van geselecteerde gedichten voorbereiden: een podiumpresentatie. Dat kan bijvoorbeeld dans zijn, maar ook rap, zelf muziek spelen en/of zingen en toneel.

PRESENTATIE De Gedichtendag zal worden afgesloten met een presentatie van de volgende drie onderdelen: een expositie van de typografische monotypes, een PowerPointpresentatie van de beste gedichten en podiumacts van alle leerlingen.

Ook dit jaar mogen de leerlingen weer het grote podium van het Theater Aan de Slinger gebruiken!

Het resultaat van dit alles is dus te zien op dinsdag 7 december tussen 14.30 en 15.30 uur in Theater Aan de Slinger.

advertentie
advertentie