Ernst van Zuijlen reikt de Trofee uit
Ernst van Zuijlen reikt de Trofee uit Nellek Woortman

Voedselbos wint de Trofee Groene Keus 2021

28 november 2021 om 09:47 Lokaal Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag is de winnaar van de Groene Keus 2021 bekend geworden. Dit jaar heeft het project Voedselbos van het initiatief Ons Dorpje Overeind de meeste stemmen gekregen bij de publiekspoll. Hiermee hebben zij de felbegeerde trofee in de wacht gesleept. Kijk voor het filmpje van Omroep Houten en meer informatie op www.dfhouten.nl

Ieder jaar organiseert het Duurzaamheidsfonds Houten de Groene Keus.
Houtense inwoners is gevraagd een duurzaam idee in te sturen om Houten duurzamer te maken. Dit jaar zijn er vier initiatieven ingestuurd:
- Lessen hernieuwbare energie door de Techniekfabriek
- Voedselbos door Ons Dorpje Overeind
- (on) mogelijkheden van Thuisaccu’s door EnergieRijk Houten
- Lezing “Duurzaamheid is leuk” door Houten&Co

De winnaar van de Trofee is Het Voedselbos van de coöperatie Ons Dorpje Overeind.
Deze coöperatie gaat op een deel van het huidige grasland achter de boerderij aan Overeind 22 in Schalkwijk een voedselbos realiseren. Een voedselbos is een door mensen ontworpen krachtig ecosysteem met een hoge biodiversiteit en een gezond bodemleven en het levert een bijdrage aan klimaatadaptatie. Het is gericht op een duurzame wijze van voedselproductie.
Dit voedselbos is openbaar toegankelijk en de mensen uit de omgeving kunnen vanuit het voedselstalletje aan de weg meedelen in de oogst. De coöperatie wil mensen kennis laten maken met en inspireren door deze vorm van landbouw, waarbij biodiversiteit en het verrijken van de aarde prioriteit is. Het voedselbos is ook een educatieve plek voor jongeren en kinderen. Scholen uit Schalkwijk en Houten worden uitgenodigd om met hun leerlingen jaarlijks dit ecodorp en het voedselbos te bezoeken en hier en daar te proeven, zodat ze inzicht krijgen in de ontwikkeling van een bijzonder ecologisch systeem.

advertentie
advertentie