Blijde gezichten na uitreiking van de cheques door OLVB
Blijde gezichten na uitreiking van de cheques door OLVB OLVB

Onze Lieve Vrouwe Broederschap gul voor de jeugd

14 november 2021 om 16:48 Maatschappelijk

[HOUTEN} Het was zaterdag een gezellige drukte bij de Najaarsuitdeling van Onze Lieve Vrouwe Broederschap met enkele leden van de Kinderraad. Kinderburgemeester Laura en kinderraadslid Kjell en hun coördinatoren Bregje Tettelaar en Nathalie Rensen kregen het jaarlijks bedrag van zeshonderd euro.

Drie jaar op rij krijgt de kinderraad voor de zeshonderd euro een debattraining. Op de vraag van OLVB voorzitter Henk van Kooten wat de 15 kinderraadsleden komend jaar gaan doen, antwoordden Laura en Kjell dat dat heel verschillend is. Zo kwamen ze recent in actie voor het ANWB fietsproject ‘Zet je licht aan’ en buigen enkele kinderen zich over de inrichting van een nieuw Houtens park. En ze krijgen dus ook nog een debattraining. 

IJSBLOKJESMACHINE Het bleef niet bij de Najaarsuitdeling aan de Kinderraad alleen. De OLVB maakte ook penningmeester Vincent Kuik van VV Schalkwijk blij met driehonderd euro als bijdrage aan een trainingsdoel voor de voetballende jeugd. Joris Sturkenboom en Ramon Wieman namen als afgevaardigden van Soos Casafina tweehonderdvijftig euro in ontvangst voor een ijsblokjesmachine in de Schalkwijkse jeugdsoos. Ook het Chill Auti Café werd blij gemaakt. Alexandra, een van de organisatoren kreeg tweehonderd euro voor een tiental nieuwe spellen. Zij spoorde alle Houtense jeugd aan die graag uitgaat, maar het sociale ervan lastig vindt: ‘Stap de drempel over en kom naar het maandelijkse Auti Café voor jongeren. Je bent meer dan welkom’. En tot slot werd de Skatebaangroep Houten verrast met tweehonderdvijftig euro. Deze groep is momenteel druk met de gemeente in overleg over een nieuwe skatebaan. Voor het bedrag kopen ze een bankje voor bij de nieuwe skatebaan.

SPORTPRIJS De uitreiking vond zoals altijd plaats bij de Roskam in aanwezigheid van het OLVB-bestuur en de Raad van Toezicht met burgemeester Gilbert Isabella en de wethouders Hilde de Groot en Jan Overweg. Mocht jij jezelf of iemand anders tot 25 jaar financiële ondersteuning in zijn of haar ontwikkeling gunnen? Weet dan het fonds Onze Lieve Vrouwe Broederschap Houten te vinden door te mailen: info@olvb.nl of voor informatie te kijken op www.olvb.nl. Het volgende evenement dat door Onze Lieve Vrouwe Broederschap wordt gesponsord is de Houtense Sportprijs 2021.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie