V.l.n.r. Ingrid Ahlrichs, Jan Overweg en Wytze Bijleveld ondertekenden de overeenkomst
V.l.n.r. Ingrid Ahlrichs, Jan Overweg en Wytze Bijleveld ondertekenden de overeenkomst Irene van Valen

Wereldhuis blijft twee jaar langer op locatie Dijkhoeve

17 oktober 2021 om 15:47 Overig

HOUTEN Na het ondertekenen van een overeenkomst waarin staat dat het Wereldhuis nog twee jaar gebruik mag maken van de locatie aan de Dijkhoeve, zeggen alle betrokken partijen unaniem dat dit rust geeft. Wethouder Jan Overweg, voorzitter van Stichting Houten Ontmoet Wytze Bijleveld en Ingrid Ahlrichs medebestuurslid en kerngroep lid van het Wereldhuis ondertekenden de overeenkomst afgelopen vrijdag 15 oktober.

Irene van Valen

Overweg benoemde het gebruik van het voormalig schoolgebouw als locatie voor organisaties als het Wereldhuis, het Doorgeefluik, de Krachtfabriek en Stichting Present een mooi gegeven. ,,Ik hoop net als hen een gebouw te vinden waar zij tien tot vijftien jaar kunnen blijven en ben daar druk mee bezig. Deze ondertekening van twee jaar betekent dat we het licht aan houden en op zoek blijven naar een geschikt gebouw met een beter perspectief op de toekomst. Ik hoop op een goede afloop.” Overweg ziet het belang van deze organisaties in de maatschappij en erkent dat zij elkaar versterken. Hij hoopt, in samenwerking met wethouder Kees van Dalen, voor volgend jaar mei meer duidelijkheid te kunnen bieden. ,,Het blijft spannend”, benadrukte Overweg tenslotte.

RUST Vervolgens werden de overeenkomst getekend, de taart aangesneden en koffie geschonken. Elles Goes, coördinator van Stichting Present, is blij met de ondertekening. ,,Het is prettig te weten dat we verder kunnen met onze mooie activiteiten. Qua visie blijft het zoeken naar een grotere locatie belangrijk. Het idee om dan met meer organisaties zoals de Voedselbank, Automaatje en Buurtgezinnen samen te werken, helpt ons een grotere maatschappelijke rol te vervullen. Kortere lijnen vind ik een mooi ideaal.” Taalvrijwilliger Rob Valkenburg zei: ,,Ik ben blij dat ik door kan met anderen de Nederlandse taal te leren. Iedereen is hier welkom om elkaar te ontmoeten en vrienden te maken of mee te doen aan activiteiten.” Tenslotte benadrukte Aleid Groothoff, coördinator van het Doorgeefluik, dat het fijn zou zijn binnen twee jaar te weten waar de organisaties dan aan toe zijn.

ACTIVITEITEN Ahlrichs vertelde dat sinds het Wereldhuis hier huist er onzekerheid bleef over een volgende locatie. ,,Wij vervullen een grote functie en zijn uniek omdat wij alleen met vrijwilligers werken. Zij organiseren alle activiteiten.” Langzaamaan starten verschillende activiteiten opnieuw op. ,,Dat is fijn want de eenzaamheid was soms schrijnend”, zei Ahlrichs. 

Op woensdag, donderdag en vrijdag bent u welkom in de huiskamer om elkaar te ontmoeten bij een gratis kop koffie of thee, dit wordt half november bij voldoende vrijwilligers uitgebreid met de maandag en dinsdag. 

Op de tweede en vierde maandag in de maand bent u, na aanmelding, van 18.00-20.00 uur welkom bij eat&meet. U geeft zich daarvoor op bij eatxmeet@hotmail.com of via de intekenlijst in het Wereldhuis. 

De taallessen NT2 op donderdag van 10.00-11.30 zijn weer gestart en op maandag kunt u van 10.00-12.00 uur schilderen of collages maken. De gezamenlijk lunch op donderdag wordt half november weer opgestart. 

Voor vragen en meer informatie kunt u mailen naar houtenontmoet@gmail.com

Beeld van de gezelligheid in het Wereldhuis
advertentie
advertentie