Afbeelding
Extintion Rebellion

Extinction Rebellion Houten: ‘Maak haast met duurzame energie, voorkom dat Houten aan zee komt te liggen’

13 oktober 2021 om 10:45 Maatschappelijk

HOUTEN De Houtense politici spraken afgelopen dinsdag over de bouw van het windpark Goyerbrug. De kans is groot dat er een vertraging van de bouwplannen komt. Een goed moment om aan te geven dat het tijd is om haast te maken met dit soort duurzame energie projecten, zo dachten de leden van de net opgerichte Houtense tak van de activistische beweging Extinction Rebellion. 

LUDIEKE ACTIE Met een tekening van Nederland, een paar posters over dat de grootste ecologische en klimatologische ramp zich NU voltrekt en met wat verkleedkleren aan, hebben ze de ernst van het klimaatprobleem proberen over te brengen tijdens een ludieke actie dinsdagavond in Houten.

De leden van Extinction Rebellion Houten willen dat er snel gewerkt wordt om heel Houten (en heel Nederland) klimaat neutraal te krijgen: ,,Zo hopen we te voorkomen dat Houten aan zee komt te liggen. We vragen overheden in de hele wereld om mee te werken aan een rechtvaardige transitie waarbij ze eerlijk zijn over de ernst van de problemen, waarbij de uitstoot van broeikasgassen snel naar nul gaat en waarbij gewone burgers in de lead zijn, omdat zij de belangrijkste beslissingen mogen nemen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie