Medisch Centrum Hofspoor
Medisch Centrum Hofspoor To Sytsma

Het blijft druk bij de Houtense huisartsen

13 oktober 2021 om 16:32 Zorg

HOUTEN Het is al enkele maanden in het nieuws: de drukte in de huisartsenpraktijken en bij de huisartsenspoedpost. De Houtense huisartsen merken dat veel mensen in de tijd met veel coronabesmettingen de huisartsenpraktijk minder gemakkelijk hebben bereikt. Veel, soms ook uitgestelde, vragen komen nu alsnog bij de huisarts terecht. De huisartsenpraktijken hebben er ook werk bij gekregen dat te maken heeft met de coronavaccinaties en coronatesten. Bovendien is ook zorg, die door de coronadrukte niet in het ziekenhuis gedaan kan worden, naar de huisartsenpraktijken verplaatst. Het is natuurlijk goed om de zorg op de juiste plek te laten plaatsvinden en voor de patiënt is het prettiger om dicht bij huis te worden behandeld door de eigen huisarts.

Tegelijkertijd is er ook in de huisartsenzorg een enorm tekort aan doktersassistenten. ,,Door deze omstandigheden lukt het ons niet altijd de service te bieden die we graag zouden willen bieden: de wachttijd aan de telefoon kan langer zijn dan u gewend bent en het kan zijn dat het langer duurt voordat u een afspraak op het spreekuur krijgt”, aldus de huisartsen. De huisartsen en hun assistenten vragen om uw begrip daarvoor.

,,Wij als huisartsen willen graag zo optimaal mogelijk zorg blijven leveren. U kunt ons daarbij helpen op dit moment.
Op de spoedpost kan de zorg ook niet meer geleverd worden zoals wij dat wel graag zouden willen doen. Daarom vragen we u om alleen bij spoedeisende problemen in de avonden of de weekenden de huisartsenspoedpost te benaderen. Daar is de spoedpost is bedoeld voor zorg die niet tot de volgende werkdag kan wachten en is er niet berekend om niet-spoedeisende hulp te bieden.”

Bekijk ook eens, voordat u contact opneemt met uw huisarts of de huisartsenspoedpost, de betrouwbare websites thuisarts.nl of moetiknaardedokter.nlMisschien kan uw vraag daarmee misschien al beantwoord worden. Of kijk eens op de website van uw huisarts voor de digitale mogelijkheden om de praktijk te bereiken.

advertentie
advertentie