Kinderen rennen voor een nieuw plein
Kinderen rennen voor een nieuw plein De Zonnewijzer

Kinderen van De Zonnewijzer rennen voor hun nieuwe schoolplein

12 oktober 2021 om 15:55 Activiteiten

HOUTEN Vrijdag 8 oktober was het zover: de kinderen van PCBS De Zonnewijzer konden al hun energie kwijt in het rennen van rondjes om het kunstgrasveld gelegen naast de school. Door middel van deze sponsorloop konden zij geld binnenhalen voor de ontwikkeling van een nieuw schoolplein, want het plein is na heel veel jaren trouwe dienst ernstig toe aan een opknapbeurt.

Om 8.45 uur werd het startsein gegeven en begonnen de groepen 3 te rennen alsof hun leven er vanaf hing. Gedurende de dag was het de beurt aan alle andere groepen. Het was hartverwarmend om te zien hoe de kinderen werden aangemoedigd door ouders, begeleiders, opa’s en oma’s, vrienden en bekenden. Op de achtergrond klonk de gezellige muziek van Kinderen voor Kinderen (met onder anderen de hit van dit jaar ‘Worden wat je wil’), juffen en ouders deelden stempels uit voor ieder gelopen rondje en, oh wat hadden de kinderen geluk, want na dagen van regen scheen de zon! Beter kon niet!

Extra leuk was het dat zelfs een meester meeliep met zijn klas, ook hij liep de longen uit zijn lijf. Alle ouders en belangstellenden konden deze dag kennismaken met het nieuwe logo van de school én de nieuwe directrice Wendy Zweep. Zij is dit schooljaar met veel plezier en enthousiasme begonnen in haar nieuwe functie. Allesomvattend valt te stellen dat het een dag was met een gouden randje!

Na de herfstvakantie zal bekend worden hoeveel geld er is opgehaald door alle kinderen. De klas die het meeste geld heeft opgehaald krijgt een leuke verrassing. Het thema van de sponsorloop was gekoppeld aan dat van de Kinderboekenweek; worden wat je wil. De leerlingen mochten verkleed komen. Er is naast de groepsprijs ook nog een prijs voor de leerling die het mooist/meest speciaal gekleed was tijdens de sponsorloop. Deze prijs is beschikbaar gesteld door de Readshop.

Heeft u na het lezen van dit verslag nu spontaan zin om (met uw bedrijf) ook een sponsorbijdrage te leveren? Een (stukje van een) speeltoestel, een boom, een plant, een stoeptegel; men is overal mee geholpen! Neemt u dan vooral even contact op met estherfaas@fluenta.nl

De nieuwe directeur, Wendy Zweep, helpt met stempelen.
advertentie
advertentie