Afbeelding
Fietsersbond Houten

Fietsersbond repareert fietsverlichting zaterdag 16 oktober op Het Rond

10 oktober 2021 om 14:15 Overig

HOUTEN Nog even en de zomertijd is voorbij. Voor dat je het weet ga je in het donker naar school, werk en sport. Zet dan je licht aan! Zorg dat je genoeg ziet en dat je gezien wordt! Licht kapot? Laat het gratis repareren zaterdag 16 oktober op Het Rond tussen 11 - 16 uur. 

Doet je fietsverlichting het niet? De Fietsersbond Houten helpt je graag. Zaterdag 16 oktober repareren vrijwilligers op Het Rond je fietsverlichting. Kleine reparaties aan de verlichting zijn gratis. Alleen materiaalkosten moet je betalen. Let op: men repareert uitsluitend de verlichting! 

Je fietsverlichting moet aan zijn als het donker is, tussen zonsondergang en zonsopgang. Overdag moet je licht aan bij slecht zicht, bijvoorbeeld bij dichte mist. Vóór moet je geel of wit licht hebben en achter rood. De lichten mogen niet knipperen. Losse lampjes mogen: op je fiets en op je bovenlichaam. Dus niet op je hoofd en niet op je armen. Vaste en losse lampen moeten recht vooruit en recht achteruit schijnen. Ze moeten goed te zien zijn. Er mag dus geen tas overheen hangen. Behalve lampen, moet je ook reflectoren op je fiets hebben. Een rode reflector (niet driehoekig) op de achterkant van je fiets, en gele reflectoren op de trappers en witte of gele reflectoren op de wielen (velgen) of banden.

Als je zonder fietsverlichting of reflectoren in het donker rijdt, riskeer je een stevige boete! Bij geen licht voor of achter is de boete € 55,-. Dat betaal je ook bij knipperend licht, niet goed zichtbaar licht, of verkeerd vastgemaakt licht en licht van verkeerde kleur. Heb je geen trapper- of wielreflectoren of slechte rode reflectoren dan kan je een boete van € 35,- krijgen.

advertentie
advertentie