Links Pieter, rechts Jesse na de uitdaging
Links Pieter, rechts Jesse na de uitdaging Rina Knopper

Bijzondere inzamelactie van Jesse en Pieter van de Velduil in Houten

28 september 2021 om 11:42 Overig

HOUTEN Toen het in groep 8A weer tijd was voor een spreekbeurt, bedachten Jesse en Pieter zich geen moment; dit keer moest het gaan over Ben. Ben heeft de ongeneselijke spierziekte ALS en Ben is een bekende uit hun omgeving. Dat het niet bij alleen een spreekbeurt zou blijven, wisten de vrienden op dat moment nog niet. Uiteindelijk zamelden zij een bedrag van maar liefst €2162.- in ten behoeve van de Stichting ALS.

door Rina Knopper

Ben is altijd een actieve hardloper geweest. Toen dit niet meer ging besloot hij voor onderzoek naar de dokter te gaan en uiteindelijk kreeg hij de diagnose ALS. Een grote klap en Ben heeft steeds meer aan vrijheid in moeten leveren. Zijn grootste wens is dat ALS in de toekomst geen ongeneselijke ziekte meer is en mensen niet meer sterven aan deze vreselijke ziekte. Om dit mogelijk te maken is er geld nodig voor onderzoek, veel geld. Dus organiseerden Jesse en Pieter een inzamelingsactie om de spreekbeurt heen. Zij maakten ter illustratie een filmpje over Ben en zijn ziekte dat zij gebruikten om hun campagne kracht bij te zetten. Vervolgens openden ze een inzamelingspagina op de ALS- site en organiseerden als afsluiting een ICE BUCKET CHALLENGE voor de hele school. Dat het verhaal van Ben ook onder de leerlingen van de Velduil indruk maakte bleek toen heel veel leerlingen bereid waren een ‘nat pak’ te halen voor ALS.

Afgelopen vrijdag gingen er talloze emmers water over de hoofden van de gemotiveerde Velduilers. En werd het ingezamelde bedrag bekend gemaakt. U kunt nog 2 dagen doneren op de site: https://utrecht.alsacties.nl/actie/develduilers

Alle emmers staan klaar
Bikkels!
advertentie
advertentie