Het certificaat van de Erasmus accreditatie
Het certificaat van de Erasmus accreditatie School

OBS de Plantage is een geaccrediteerde internationale school.

23 september 2021 om 11:15 Lokaal Deel je nieuws

Daltonschool de Plantage is een van de twee basisscholen in Nederland die geaccrediteerd is als Erasmusplus school. Ze hebben daarvoor een beleidsplan geschreven dat overeenkomt met hun schoolplan.

Dit houdt in dat het internationaliseringsbeleid van de school goed bevonden is, zodat zij de komende zeven jaar budget krijgen om al hun plannen te realiseren.

De school gaat leerkrachten en leerlingen in de toekomst ervaring laten opdoen in Europese scholen. Voor “Jobshadowing” brengen dit najaar al drie leerkrachten een bezoek aan Finse scholen bij Helsinki. Daar gaan ze kijken hoe men daar inclusief onderwijs op maat organiseert aan alle kinderen die op de school komen. Later in het schooljaar gaan leerkrachten ook nog naar Graz in Oostenrijk en naar Aegina en Athene in Griekenland om collega’s op hun school te ontmoeten. De start van dit project is gepland in februari als alle buitenlandse leerkrachten een bezoek brengen aan Houten.

Voor de komende jaren staan projecten over “werken met leerlijnen”, “duurzaamheid” en “vriendschap” in de planning.

Dit jaar zijn er voor de leerlingen in de bovenbouw bezoeken aan een school in Estland, Malta en Spanje gepland. Alle partnerscholen komen met leerlingen in mei een week naar de Plantage om het project over “vooroordelen” af te sluiten.

Internationalisering is een van de speerpunten van deze daltonschool.

Vol trots tonen twee groep 8 leerlingen, Hugo en Mylène samen met twee leerkrachten het internationaliseringscertificaat. Zij zijn deze week met kinderen uit Spanje, Oostenrijk en Gozo op de Lindi school in Estland.
advertentie
advertentie