Seizoenstart met winst voor The Dome/Handbal Houten

20 september 2021 om 09:22 Overig

HOUTEN Na een lange periode van veel trainen, een alternatieve competitie en een korte vakantie openden de heren van The Dome/Handbal Houten en Red Rag Tachos het Eredivisiebal om 19.00 uur in The Dome.

Natuurlijk waren de mannen gespannen, waren er nog blessures waardoor aanvulling van Heren 2 noodzakelijk was, maar eenmaal op gang was er op bepaalde momenten goed zichtbaar dat dit team heel wat in zijn mars heeft.

In het begin werden er echter kansen gemist en was de verdediging nog niet altijd alert genoeg. Hierdoor gaf na twintig minuten het scorebord 6-9 in het voordeel van de gasten uit Waalwijk aan. Binnen tien minuten werd door een tempoverhoging de stand bij rust 14-13 in het voordeel van de Houtenaren.

In de tweede helft werden de zaken direct energieker aangepakt en kwam Tachos niet meer aan de positieve kant van de score. Break-outs en het goed uitspelen van overtalsituaties leverden zelfs een voorsprong op van vier doelpunten.

Er waren nog wat slordigheden in de laatste twee minuten, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar en zo werd het uiteindelijk 29-28 in het voordeel van de thuisploeg.

Een prima start tegen een goede tegenstander en weer wat huiswerk (snel en eenvoudiger handballen) voor de komende trainingen, maar al met al stemden het de trainer zeker tot tevredenheid.

Doelpuntenmakers: Dennis Vesters 7 (waarvan 3 zevenmeters), Lars van Driel 6, Rogier Teeuwissen 5, Ruben de Bok 4, Sem Klinkenberg 4, Sofiane Rhouma 2 en Jasper Peters 1. (tekst: Handbal Houten)