Joke, Moniek, Jan en Willem hebben er als AC alles aan gedaan om van GTST een succes te maken. Ontbreekt op de foto: Joyce.
Joke, Moniek, Jan en Willem hebben er als AC alles aan gedaan om van GTST een succes te maken. Ontbreekt op de foto: Joyce. Richard Thoolen

GTST vanouds gezellig

15 september 2021 om 17:00 Tennis

 ’T GOY Vorige week werd bij tennisclub ‘t Goy voor de 13e keer het GTST-toernooi gehouden, waarbij GTST staat voor Goy’s Tennis Streek Toernooi. Na bijna twee weken waarin deelnemers de sportieve strijd met elkaar aangingen werden zondag de finales gespeeld. Nadat een aantal spannende duels waren uitgevochten werd de spanning voortgezet tijdens een grootse loterij.

DEELNEMERS
Op de finaledag kwamen de beste tennissers in actie in het heren-, dames- en gemixt dubbelspel in de categorieën 5/6, 7 en 8/9. Aan het toernooi namen bijna 100 mensen deel, waarvan driekwart niet uit eigen gelederen. Voorzitter Joop Middelweerd: ,,Vanwege corona hebben we meer dan een jaar niets kunnen organiseren. We zijn blij dat het dit jaar wel gelukt is en met succes. Men ziet hier waarin een kleine vereniging groot kan zijn. Vanuit de gehele omgeving komen spelers naar hier om deel te nemen aan dit toernooi. Zo hebben we koppels uit Houten en Werkhoven, maar ook spelers van De Heksenmeppers uit Oudewater.”

VRIJWILLIGERS
Joop: ,,Het succes van GTST is met name te danken aan de vele vrijwilligers die zich onbaatzuchtig inzetten om er een leuk gebeuren van te maken. Naast onze fantastische activiteitencommissie gaat onze dank onder andere ook uit naar de mensen die zich ingezet hebben om sponsors te krijgen, naar mensen die de catering verzorgen en de bar bemensen, en dit altijd vriendelijk met een glimlach. Ook belangrijk zijn onze baanvegers Jack en Lou die er zorg voor dragen dat de banen er altijd pico bello bij liggen.”

WERKHOVEN Uit Werkhoven waren onder andere de ervaren speelsters Jacqueline en Jolanda van Lunsen naar het GTST gekomen en beginnend tennisspelers Lezaan Trytsman en Tijmen Schoenmaker. Jacqueline/Jolanda: ,,Wij komen al heel lang naar ‘t Goy om deel te nemen aan GTST. Het is hier altijd heel sfeervol met leuke tegenstanders op ons niveau.” Lezaan: ,,We tennisen pas drie maanden en dit is het eerste toernooi waar Tijmen en ik aan meedoen. Het is hier goed georganiseerd en superleuk.” Zowel Jacqueline/Jolanda als Lezaan/Tijmen wisten de finale in hun categorie winnend af te sluiten en daarmee en mooie prijs te bemachtigen.”   

GEZELLIGHEID AC-lid Joke de Waal: ,,Motto van ons toernooi is: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’. Dat betekent niet dat er niet gespeeld wordt om te winnen, maar wel dat alles plaats vindt in een gezellige en vriendschappelijke sfeer. Naast tennis verhogen we ook de sfeer met muziek, catering en een loterij met veel prijzen. En dit jaar heeft het weer ook fantastisch meegewerkt: slechts op twee dagen vielen er een paar druppels, maar dat was zo weinig dat we de wedstrijden nooit hoefden stil te leggen.” 

LOTERIJ Er was een loterij georganiseerd waarvan de volledige opbrengst ter beschikking werd gesteld aan een goed doel: Zonnebloem afdeling Houten. Door de generositeit van lokale ondernemers waren er bijna 100 prijzen te winnen waaronder boeken, drank, bonenkoffie, fruitmanden, kadobonnen, dinerbonnen en dekbedovertrekken. Hoofdprijzen waren een hele grote familiebarbeque en een fiets. Speaker Joke de Waal vond de 7-jarige Tess bereid om in ruil voor een glas dubbelfris de winnende loten te trekken. Zij deed dit met verve en zorgde er voor dat de vele prijzen in een rap tempo in handen van de winnaars belanden zodat het eindfeest niet onnodig werd vertraagd. 

ZONNEBLOEM Namens de Zonnebloem was voorzitter Ronald Westerveen langs gekomen om een cheque in ontvangst te nemen. Ronald was blij verrast toen hij de cheque van €825,- uit handen van Joop Middelweerd kreeg aangereikt. Ronald: ,,Hartelijk dank, ik ben enorm verrast door dit grote bedrag. We zullen het deels besteden aan ons jaarlijkse kerstdiner voor gasten en vrijwilligers. En voor wat er dan nog resteert zullen we een mooie bestemming zoeken.”  

UITSLAGEN DD 5/6 : Jacqueline van Lunsen/Jolanda van Lunsen HD 5/6 : Gijs Middelweerd/Paul Verweij GD 5/6 : Annette van Doorn/Ina Odijk DD 7   : Marjan Boere - Vernooij/Mariska van Emmerik HD 7   : Gerard Vermeer/Lars Vermeer GD 7   : Herman Bonnes/Ellen Bonnes DD 8/9 : Maria Middelweerd/Miriam Bijkerk-Breed HD 8/9 : Ad Groenen/Dennis Vermeulen GD 8/9 : Thijmen Schoenmakers/Lezaan Trytsman

Maria Middelweerd en Miriam Bijkerk-Breed vieren op gepaste wijze hun overwinning.
Jacqueline en Jolanda van Lunsen wisten zich wederom in de prijzen te spelen.
De finalisten van HD 5/6: Gijs Middelweerd/Paul Verweij en Bert Odijk/Pierre van Zuilen.
De finalisten van GD 7 : Joop Middelweerd/Pauline Kints en Herman Bonnes/Ellen Bonnes.
advertentie
advertentie