De laatste activiteit in 2021 van de Senioren Zomerschool Houten was een bezoek aan De Paltz
De laatste activiteit in 2021 van de Senioren Zomerschool Houten was een bezoek aan De Paltz Peter Regtuijt

Senioren Zomerschool Houten sloot positief af bij Herman van Veen

13 september 2021 om 17:00 Maatschappelijk

HOUTEN De Senioren Zomerschool Houten sloot afgelopen vrijdag het programma van 2021 positief af. In totaal ruim 400 deelnemers genoten van onder meer een lezing over Faust, een fietstocht langs de Hollandse Waterlinie, jeu de boules en een bezoek aan het Utrechts stationsgebied. 

De serie werd afgesloten met een bezoek aan landgoed de Paltz in Soest, eigendom van Herman van Veen. Een van de deelnemers verraste Van Veen, met een foto van hen beiden als kind. Zij was ooit zijn buurmeisje. Hij was zeer verrast en dankbaar.

Herman van Veen heeft op landgoed de Paltz een villa met een tuin daaromheen, die zijn omgetoverd tot een kunstencentrum waar tentoonstellingen georganiseerd worden en waar wekelijks optredens van jonge artiesten bezocht kunnen worden.

Bij de villa werd genoten van koffie en een lunch, afgewisseld met een rondleiding langs de kunstwerken op het terrein en een voorstelling met gedichten, zang en harpmuziek. Voor deze excursie was veel belangstelling: dit de tweede keer was dat een groep van 20 Houtense senioren daar op bezoek was.

Bijzonder was de aanwezigheid van Herman van Veen zelf die verrast werd door één van de deelnemers. Zij was ooit zijn buurmeisje en zij kon hem verblijden met een foto van haar met de toen vierjarige Herman. Hij vertelde dat hij daar heel blij mee was omdat hij geen enkele kinderfoto had en hij plaatste direct die middag de foto op zijn facebook-pagina.

Voor volgend jaar hoopt de werkgroep weer een volledig programma van 25 activiteiten te kunnen aanbieden. De eerste ideeën zijn al binnen waarbij de kans groot is dat een bezoek aan de Paltz daar weer bij zal zijn.

advertentie
advertentie