Afbeelding
Foto: Pixabay

6 redenen om te kiezen voor een verhuisservice

9 september 2021 om 14:33 Partnercontent

Overweeg je een verhuisservice in te schakelen, maar twijfel je nog of het wel nodig is? Of brengen de kosten die erbij komen kijken je aan het twijfelen? Wij kunnen genoeg redenen bedenken waarom je wél een verhuisservice zou willen inschakelen. 

1. Je hebt er minder stress van

Verhuizen kan aardig stressvol zijn. Hoe fijn is het dan als je die stress in ieder geval gereduceerd kan worden tot het minimum?! Een verhuisservice kan namelijk zo veel als je wil uit handen nemen. Dus als je het goed aanpakt stelt de verhuisdag zelf, en de weken ernaartoe, eigenlijk helemaal niet zo veel voor.

2. Je bespaart er tijd mee          

Verhuizen doe je doorgaans een paar keer in je leven. Verhuizers doen dit echter dagelijks. Niet heel gek dat zij er dan veel handiger én sneller in zijn toch? Waar jij met je vrienden en familie misschien de hele dag bezig bent met sjouwen, inladen, vervoeren en weer uitladen, doen professionele verhuizers dit in een oogwenk. Kun jij mooi even pauze nemen, of andere belangrijke verhuisdingen regelen.

3. Fijner voor je rug

Reken er maar op dat al die zware items tillen een behoorlijke aanslag op je rug kan zijn. Niet alleen omdat je het niet gewend bent zo veel op één dag te tillen, maar ook omdat je wellicht onbewust de verkeerde houding aanneemt tijdens het tillen. Verhuizers zijn hierin getraind en besparen jou die rugpijn. Uiteraard heeft lang niet iedereen hier last van, maar wanneer je van jezelf weet dat je hier vrij snel last van hebt is dit zeker een argument om te onthouden.

4. Georganiseerd, netjes en snel

Vooral wanneer je een tikkie chaotisch van aard bent en altijd van alles kwijtraakt is het misschien verstandig om eens op zoek te gaan naar verhuisbedrijven in Nederland die dit project van jou in goede banen te kunnen leiden. Meervoud ja. Uiteraard heb je er maar één nodig, maar in de zoektocht naar het juiste bedrijf is het altijd verstandig er meerdere te benaderen en verschillende offertes op te vragen én de klantenwaarderingen na te gaan.

5. Ongelukjes zijn verzekerd          

Je kunt er wel vanuit gaan dat de verhuisservice voorzichtig met jouw spullen omgaat, maar ongelukjes zijn nou eenmaal nooit uitgesloten. Zowel bij jou niet, als bij de professionals. En toch kun je maar beter hebben dat het bij hen gebeurt, dan bij jou. Zij zijn hier namelijk als het goed is tegen verzekerd. En wanneer jij zelf je spullen kapot maakt zit dat vaak net weer even anders in elkaar…  

6. Bepaalt zelf hoeveel hulp je nodig hebt

Ook moet je je realiseren dat je bij het inschakelen van een verhuisservice echt helemaal zelf in de hand hebt hoeveel dit gaat kosten. Uiteraard bepalen zij hun tarieven, maar jij geeft aan hoeveel hulp je nodig hebt. Zo kun je voor een all-in prijs gaan met verhuisdozen, inpakhulp, uitpakhulp, vervoer en alles erop en eraan. Maar je kunt ook voor een middenweg kiezen en alleen een bus met chauffeur en inlaadhulp zorgen, of alleen een bus die jij zelf bestuurt.

Extra bespaartips

Tot slot nog twee gouden bespaartips op dit gebied: als je een verhuisservice inschakelt, onthoud dan dat de prijzen in het weekend vele malen hoger zijn!

Daarnaast is het verstandig om een verhuisbedrijf in je eigen regio te zoeken, zodat de voorrijkosten en transportkosten minimaal zijn. Waar je moet zoeken? Vergelijk hier verschillende verhuisbedrijven in Utrecht.

advertentie
advertentie