Leerlingen spelen op het net geopende Schoolplein 14
Leerlingen spelen op het net geopende Schoolplein 14 OBS De Bijenkorf

Schoolplein 14 maakt schoolplein OBS De Bijenkorf nog kleurrijker

20 september 2021 om 14:42 Onderwijs

HOUTEN Met Schoolplein 14 is het schoolplein van OBS De Bijenkorf sinds woensdag 15 september nog kleurrijker geworden. De school heeft samen met haar leerlingen lijnen en kleurvlakken (coatings) op de grond aangebracht, waar de kinderen allerlei spellen en parcours op kunnen spelen. Hierdoor worden de kinderen nog meer uitgedaagd tot spelen en bewegen.

door Annette Stolk – de Vries

VAK “Buitenspelen zou een vak op school moeten zijn’’, zei Johan Cruijff eens. Hierop bedacht de Cruyff Foundation een relatief simpele oplossing: Schoolplein14. Tijdens de ‘Nieuwjaarsreceptie’ van de school is Schoolplein 14 geopend. Leerlingen uit groep 8 verzorgden een demonstratie. Vanwege coronamaatregelen over drie dagdelen verdeeld. Ze lieten aan de ouders zien wat ze het komend schooljaar gaan leren. De komende tijd gaan deze leerlingen bovendien alle andere groepen van de school langs om de spellen uit te leggen. In totaal zijn drie lijnen en kleurvlakken aangebracht. Op ‘Bulls Eye’ worden kinderen uitgedaagd door middel van spelvormen zoals tikken, mikken, springen, balanceren en dansen. Bij de grondbelijning ‘Viervlak’ gaat het vooral om doel -en netspelen. De derde coating is een skelterparcours. 

RESPECT ,,Het lespakket hebben we helemaal doorlopen met de leerlingenraad,” legt schooldirecteur Scarlett Braat uit. ,,Onze leerlingen hebben de spellen gekozen. Het beschikbare sportpakket gebruiken we op het plein.” Op het schoolplein staan 14 regels centraal in hoe er op het plein met elkaar moet worden omgegaan. Naast zaken als het nemen van initiatief, coachen, techniek en tactiek zijn respect en samenspel daarin heel belangrijk. 

advertentie
advertentie