Ouders en broer van Alicia Franken overhandigden een cheque ter waarde van €60.165 aan het Prinses Máxima Centrum
Ouders en broer van Alicia Franken overhandigden een cheque ter waarde van €60.165 aan het Prinses Máxima Centrum Annette Stolk-de Vries
video

Prinses Máxima Centrum ontvangt cheque

14 september 2021 om 14:00 Hockey

HOUTEN Op zaterdag 11 september ontvingen leden van het Outreach-programma van het Prinses Máxima Centrum (PMC) een cheque ter waarde van €60.165,-. Zij ontvingen de cheque uit handen van de ouders en broer van Alicia Franken. Alicia overleed op 4 februari 2020 op 15-jarige leeftijd aan de gevolgen van botkanker. Met het geld kunnen drie kinderziekenhuizen worden voorzien van een speelruimte. Het gaat om twee kinderziekenhuizen in Kenia en één in Indonesië 

door Annette Stolk - de Vries

Tijdens haar behandeling in het PMC was zij blij met de vele mogelijkheden voor sport en ontspanning die in het ziekenhuis beschikbaar waren. Via haar oncoloog hoorde Alicia van het Outreach-programma. Via dit programma delen professionals uit Westerse centra hun kennis met collega’s in arme landen. Alicia was van mening dat lotgenoten elders in de wereld ook lichtpuntjes verdienen en betere revalidatie- en ontspanningsmogelijkheden. 

Anderhalf jaar lang is met het houden van diverse acties getracht zoveel mogelijk geld op te halen ter ondersteuning van het Outreach-programma, met uiteindelijk dit fantastische bedrag als resultaat. Vrienden, familie, buren, bedrijven, jaarclub van haar broer, de hockeyvereniging, allen droegen ze hun steentje bij. Op het hoofdveld van Hockeyclub Houten werd de cheque aangeboden. 


Voorafgaand daaraan danste Alicia haar hockeyteam samen met andere aanwezigen de ‘Jerusalema dance’ als eerbetoon aan Alicia. Saskia Mostert, arts-onderzoeker uit het PMC nam de cheque in ontvangst. . Mostert sprak mooie woorden over Alicia: ,,Op aarde deel je nog steeds lichtpuntjes uit voor kinderen met kanker.” Ze beloofden de aanwezigen door middel van filmpjes op de hoogte te houden van de wijze waarop het geld besteed wordt. 

advertentie
advertentie