Janny: ,,Door de goede begeleiding, grote variatie in oefeningen en de uitdaging met mezelf merkte ik binnen een aantal maanden al resultaat. Meer kracht en soepelheid bijvoorbeeld. Een echte aanrader!"
Janny: ,,Door de goede begeleiding, grote variatie in oefeningen en de uitdaging met mezelf merkte ik binnen een aantal maanden al resultaat. Meer kracht en soepelheid bijvoorbeeld. Een echte aanrader!" ZilverFitness

60 plussers: sterker door ZilverFitness

1 september 2021 om 13:06 Zakelijk

Het hele lesuur een gediplomeerde vaste coach

HOUTEN Goed nieuws; bij ZilverFitness in Houten zijn weer plaatsen vrij om te trainen. ZilverFitness heeft 15 locaties in Nederland met een sportprogramma speciaal voor zestig plussers. Je traint in kleine groepen met ervaren vaste coaches, maar zonder contract waar je lang aan vast zit. De trainingen worden afgestemd op de individuele deelnemers. Ze bestaan deels uit bewegingen die je ook veel in het dagelijks leven maakt (denk aan tillen en hurken), in combinatie met bot- en spierversterkende oefeningen.


Ben-Anne (54) van ZilverFitness vertelt: “Na je dertigste neemt de botdichtheid af en worden je spieren langzaamaan wat dunner. Elk jaar lever je een klein beetje spiermassa in. Naarmate je ouder wordt gaat dat sneller en op 70-jarige leeftijd is dat gemiddeld 3 procent per jaar. Tien jaar achter elkaar zo’n afname betekent dat je ongeveer 25 procent van je totale spiermassa kwijtraakt. Logisch dat sommige zaken dan moeilijker gaan.” Om juist die spiermassa te behouden, startte Ben-Anne 4 jaar geleden samen met zijn compagnon Malcolm (44) ZilverFitness.

Beweging en krachttraining verbeteren het afweersysteem
Volgens neurowetenschapper Erik Scherder houdt beweging en krachttraining je afweersysteem op peil. Het houdt je lijf in conditie en verkleint het risico op ernstige gevolgen van corona. De kans op dementie lijkt af te nemen. Ook de Gezondheidsraad adviseert om minimaal tweemaal per week bot- en spierversterkende oefeningen te doen, naast 150 minuten per week bewegen.

Kleine groepen
Begin je liever niet in je eentje aan een nieuwe sport? Dat hoeft niet, want je traint hier in kleine groepen van ongeveer 8-10 personen. Altijd onder leiding van een gediplomeerde vaste coach gedurende het gehele lesuur. Ben-Anne: “Het is daarbij de bedoeling dat de oefeningen zwaar genoeg zijn en dat je je spieren gaat voelen. Dat is nodig om sterker te worden. De grootste uitdaging zit in de houdingsspieren. Dit zijn de niet zichtbare, diepgelegen spieren rondom het bekken en tegen de ruggengraat aan. Zij zorgen voor een stabiele romp. Deze spieren train je niet door een wandeling, maar juist met losse gewichten en het hele lichaam.”

Binnen sporten, maar wél veilig
Ben-Anne: “Ondanks de hoge vaccinatiegraad onder de 60+ groep houden we voorlopig nog wel afstand. We sporten in een grote open geventileerde ruimte en er zijn speciale vakken om 1,5 meter afstand te kunnen houden. Na de les wordt alles schoongemaakt. Dat stelt ons in staat om op een veilige manier te sporten.”

Gratis proefles
ZilverFitness volg je in kleine groepen op je eigen niveau. In Houten voorlopig op maandag en donderdag om 11.15 uur. De leeftijd van de deelnemers ligt meestal tussen de 60 en 75 jaar. Wil jij je hier graag bij aansluiten of ken je iemand die maar al te graag eens ZilverFitness wil proberen? Kijk dan op www.zilverfitness.nl en schrijf je in voor een gratis proefles. Liever telefonisch contact? Bel dan Ben-Anne op 030-752 35 48.

Adres: Nieuwe Schaft 9A en 9B, 3991 AS, Houten. In de sportschool van CrossFit Houten en New-Me Personal Trainingsstudio.

advertentie
advertentie