De plofsluis net over de grens van Houten in Nieuwegein
De plofsluis net over de grens van Houten in Nieuwegein Kees Volkers

De Plofsluis PLOFT - Ode aan de Hollandse Waterlinies

29 augustus 2021 om 14:00 Activiteiten

NIEUWEGEIN De Plofsluis PLOFT om te vieren dat de Nieuwe Hollandse Waterlinie UNESCO Werelderfgoed is! Vier dit heugelijke feit met ons mee en kom op 4 september tussen 21.15 en 22.30 uur kijken naar een spectaculaire video mapping op de Plofsluis. Laat je verrassen. 

Op 26 juli heeft de Nieuwe Hollandse Waterlinie de UNESCO Werelderfgoedstatus gekregen als uitbreiding op de Stelling van Amsterdam, samen zijn ze nu de Hollandse Waterlinies. Ook viert de gemeente Nieuwegein, waar de Plofsluis te vinden is, met een knal dat deze jonge stad 50 jaar bestaat. Kom daarom op op 4 september tussen 21:15 en 22:30 kijken naar een spectaculaire video mapping op de Plofsluis, luister naar het spannende verhaal over de Hollandse Waterlinies en stel je vragen aan experts van Rijkswaterstaat over de Plofsluis.

De video mapping is doorlopend te zien en duurt ongeveer 4 minuten. Het verhaal van de verhalenverteller is ook voortdurend te beluisteren en neemt ongeveer 15 minuten in beslag. De organisatie vraagt iedereen op de fiets te komen. Er is geen parkeergelegenheid vlakbij de Plofsluis. 

advertentie
advertentie