Albert Heijn Oude Dorp heeft de wens om uit te breiden in de toekomst
Albert Heijn Oude Dorp heeft de wens om uit te breiden in de toekomst AH Oude Dorp

Denk mee met Albert Heijn

25 augustus 2021 om 11:32 Overig

HOUTEN De Albert Heijn in het Oude Dorp van Houten heeft een belangrijke functie als het gaat over de vitaliteit van de dorpskern. Om hier in de toekomst aan te blijven voldoen, is uitbreiding wenselijk. Wilfried en Martijn Steenman, eigenaren van het familiebedrijf, hebben de wens om uit te breiden. Hoe precies? Dat is nog niet bekend. Samen met omwonenden, geïnteresseerde Houtenaren, horecaondernemers en andere winkeliers willen de ondernemers onderzoeken wat mogelijk is. 

De uitbreiding betreft niet alleen het aantal m2 winkeloppervlakte. Meer ruimte voor parkeren, een oplossing voor het verkeer, voldoende groenvoorziening en een kleinschalige woonvoorziening behoren tot de mogelijkheden. ,,Mijn broer en ik zijn geboren en getogen op het Oude Dorp. We willen het karakter daarvan absoluut behouden”, vertelt Martijn Steenman enthousiast. 

INFORMATIEBIJEENKOMSTEN De mening van anderen buurtgenoten vinden de broers belangrijk daarin. Op www.albertheijnoudedorp.nl kun je je inschrijven voor één van de informatiebijeenkomsten. Deze zijn op donderdagavond 2 september en op zaterdagmiddag 4 september aanstaande. 

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de uitbreiding. ,,We spreken niet alleen over bebouwing, maar ook over het toevoegen van groen. En daarbij is dit een uitgelezen kans om een slag te maken qua duurzamere oplossingen, zoals zonnepanelen”, aldus Martijn. 

KLANKBORDGROEP Wil je verder meedenken in de conceptvorming? Of heb je een creatief of out-of-the-box idee? Dan kun je je aanmelden voor de klankbordgroep. In een drietal sessies wordt dieper ingegaan op de indeling van het terrein. De sessies vinden plaats op 13 september, 23 september en 4 oktober. Er is ruimte voor maximaal 15 deelnemers. Inschrijven kan via de website. Belangrijk is wel dat je er alle sessie bij kunt zijn. 

HERIJKING OUDE DORP In de visie Oude Dorp 2030 is de een eventuele uitbreiding meegenomen. Dit is één onderwerp naast de gedachte om het Plein autovrij of autoluw te maken, de herontwikkeling van de ‘Van Harte school’ en ‘De Grund’ en de vergroening en klimaatbestendig maken van de openbare ruimte. Het doel van de opgestelde visie door de gemeente is om van het Oude Dorp een aantrekkelijker, levendiger gebied te maken met een evenwichtige mix aan functies. 

Gemeente Houten benadrukt dat de vaststelling van de visie door de gemeenteraad niet automatisch betekent dat de Albert Heijn mag uitbreiden. Dit wordt in een apart proces beoordeeld, nadat de buurt de gelegenheid heeft gekregen om mee te kunnen denken over het ontwerp van de eventuele uitbreiding. 

Op dinsdag 12 oktober is er een afsluitende inloop voor de buurtbewoners plaats. Martijn: ,,We zijn benieuwd naar hoe mensen een uitbreiding voor zich zien en wat voor vragen en ideeën er leven. Zowel bij de informatieavonden als in de klankbordgroep is volop ruimte te participeren voor geïnteresseerden. En uiteraard kun je mij ook persoonlijk benaderen met specifieke vragen of opmerkingen.”

advertentie
advertentie