Raymi Sambo, The Bluebirds (Kryst en Rachèl Louise) en Eva Bos
Raymi Sambo, The Bluebirds (Kryst en Rachèl Louise) en Eva Bos Theater Aan de Slinger

Persbericht: Seizoensopening LIVE en het filmprogramma vanaf sept

25 augustus 2021 om 15:32 Podiumkunsten

HOUTEN  Op 27, 28 en 29 augustus vindt in het hele land het Nationaal Theaterweekend plaats om de start van het nieuwe seizoen te vieren. Ook in Houten is er dat weekend een mooi programma. Met op vrijdag de film ‘Yesterday’ in de Buitenbioscoop. Bij de seizoensopening LIVE in de Theaterzaal op zaterdagavond geven The Bluebirds, theatermaker Raymi Sambo en cabarettalent Eva Bos een voorproefje van hun komst later in het seizoen en is er aandacht voor mooie events als Struinen in de Tuinen en lichtkunstfestival VONK. Programmeur Cherany Emck presenteert de avond. In de Kleine Zaal draait ‘Envole-Moi’, een hartverwarmende Franse komedie over een bijzondere vriendschap tussen twee jongens die hun levens voorgoed verandert. Op zondagmiddag brengt het Houtens Muziek Collectief met ‘Buitengewoon!’ een mix van het Piano- en Zangcafé in de buitenlucht op het veld bij Cultuurhuis Schoneveld. Met een concert, open podium, jamsessie en een anderhalvemeterborrel belooft dit een heerlijke muzikale middag te worden. Tickets voor het Nationaal Theaterweekend zijn per activiteit te bestellen.

FILMPROGRAMMA Vanaf eind augustus start het filmseizoen weer in de Kleine Zaal.. Dinsdag 31 augustus en woensdag 1 sept draait de dramafilm ‘Land’. Het filmregiedebuut van de veelgeprezen actrice Robin Wright (House of Cards). Een aangrijpend verhaal over een vrouw die op zoek gaat naar de zin van haar leven in de uitgestrekte wildernis van Amerika. De laatste Buitenbioscoopfilm van het seizoen draait op vrijdag 3 september om 21.30 uur: Antoinette dans les Cévennes. Een zonnige, Franse komedie met een glansrol voor Laure Calamy (Dix Pour Cent). Antoinette is een juf die uitkijkt naar de geplande romantische week met haar geheime minnaar Vladimir. Hij laat het echter plotseling afweten omdat zijn vrouw een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cévennen in Zuid-Frankrijk. Antoinette denkt niet lang na en besluit haar geliefde achterna te reizen. Onvoorbereid op een wandeltocht gaan is echter niet zo verstandig. Maar wel aanleiding tot mooie ontmoetingen, lekker eten en schitterende natuur. Een hoofdrol in de film is weggelegd voor Patrick, de koppige ezel die Antoinette vergezelt op haar bijzondere avontuur.

Het programma van september staat online. Bestel snel uw tickets via www.aandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de film ‘Land’ op wo 1 september om 20.30 uur.  Wilt u hier graag naar toe, mail dan voor wo 1 september 11.00 uur onder vermelding van ‘Land’ naar houtensnieuws@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar.

advertentie
advertentie