MIRO Indonesian Flavours verrast de bewoners van wooncomplex ‘De Gordel van Smaragd’ met een lekker hapje
MIRO Indonesian Flavours verrast de bewoners van wooncomplex ‘De Gordel van Smaragd’ met een lekker hapje Miro

MIRO Indonesian Flavours verrast de bewoners van wooncomplex ‘De Gordel van Smaragd’ met een lekker hapje

16 augustus 2021 om 16:02 Maatschappelijk

HOUTEN Zondag 15 augustus werden de gevallenen tijdens de Japanse bezetting van Indonesië, het toenmalige Nederlands Indië, herdacht. Zo ook in Houten. ,,Een mooie gelegenheid,” dacht Ron Grillet van restaurant MIRO, ,,om de Indische bewoners van wooncomplex De Gordel van Smaragd, te verrassen met een Indonesisch hapje.

Ron Grillet, samen met Miriam de Jong eigenaar van MIRO Indonesian Flavours aan het Plein, voelt zich altijd nauw betrokken bij alles wat Nederlands Indië aangaat. Geen wonder, zijn Indische moeder kwam naar Nederland om een beter bestaan voor haar en haar drie kinderen, waaronder Ron, op te bouwen. Zijn vader bleef achter… Ron kookt volgens de kennis en recepten van zijn moeder en dat wordt in Houten en verre omstreken zeer gewaardeerd.

LUMPER Ron vertelt enthousiast: ,,We hebben de bewoners van de 27 woningen een lekkere ‘lumper’ gebracht. Dat is een rijstrolletje gevuld met kip bereidt in en met Indische kruiden en specerijen. Het werd zeer op prijs gesteld!”

VLUCHTEN UIT JE LAND Hij vervolgt: ,,Als je nu ziet hoeveel mensen in Afghanistan bang, ja in volledige paniek zijn omdat de Taliban het land heeft overgenomen, dan trek ik onwillekeurig een vergelijking met de gruweldaden die de Indische bevolking heeft ondergaan door de Japanse bezetter. Ik moet er maar niet te veel aan denken, want dan slaap ik niet meer.

Volgend jaar, als burgemeester Isabella de kranslegging op het Plein komt doen, gaan we hem ook met iets lekkers verrassen,” aldus Ron Grillet. Hij spoedt zich hierop weer naar zijn keuken om in de pannen te roeren, van waaruit de heerlijke geuren van tropische ingrediënten opstijgen. 

advertentie
advertentie