Afbeelding
Hekwerk

Diverse functionaliteiten van een hekwerk

16 augustus 2021 om 09:18 Partnercontent

Een hekwerk om een tuin zorgt ervoor dat ongewenste personen (en dieren) niet zomaar je tuin in komen. Een hekwerk bestaat uit diverse hekwerk onderdelen. Met die onderdelen kun je een hekwerk maken dat precies om je tuin past, waardoor het gevoel van privacy én bescherming wordt vergroot. Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan kunnen zij, wanneer je een hekwerk om je tuin hebt, niet zomaar de straat op lopen. Als je een wat hoger hekwerk plaatst kunnen ook inbrekers niet makkelijk op je terrein komen. Dus buiten een groter gevoel voor privacy is een hekwerk ook uitstekend geschikt voor het verhogen van de veiligheid. Hiervoor is het wel noodzakelijk om een stevig en hoger hekwerk te plaatsen.

Een hekwerk als afscheiding tussen buren:

Een hekwerk plaatsen op de erfgrens zorgt voor duidelijkheid tussen buren. Hierdoor kan er nooit ruzie ontstaan over de juiste plaats van de erfgrens. Daarnaast kunnen kinderen en dieren de tuin van de buren niet bereiken. Naast een duidelijke erfgrens zorg je met een hekwerk ook voor wat privacy in je eigen tuin.

Een hekwerk om je bedrijf zorgt voor meer veiligheid:

Heb je een bedrijf? Dan is het belangrijk dat er een goed hekwerk wordt plaatst rondom je bedrijf. Het hekwerk moet hoog genoeg zijn en als je het aan de bovenkant afwerkt met een puntenhaag dan zal niet snel iemand over het hekwerk klimmen. Je voorkomt met een hoog hek dat ongewenste personen bij je bedrijf kunnen komen als dat gesloten is. Een goed geplaatst hek met een puntenhaag en een goed afsluitende poort is primair bedoeld voor de beveiliging. Je kunt aangeven bij je verzekering welk hekwerk je hebt geplaatst waarbij de kans bestaat dat je premiekorting krijgt. Het hekwerk zal dan wel aan bepaalde eisen moeten voldoen. Dit kun je navragen bij het bedrijf waar je het hekwerk koopt.

Je woning krijgt een luxueuze uitstraling met een sierhek:

Wat voor een soort woning je ook hebt, met een sierhek eromheen zal het huis meer luxe uitstralen. Er is altijd wel een sierhekwerk verkrijgbaar dat aan je wensen kan voldoen en past bij de stijl van je huis. Hekwerken zijn al jaren een populaire manier om een huis of een tuin af te zetten. Hekwerken zijn gecoat en deze coatingslaag zorgt ervoor dat het onmogelijk is dat een hekwerk gaat roesten. De coatingslaag zorgt er ook voor dat verf op het hek permanent blijft zitten. Hierdoor is het hekwerk onderhoudsvrij en als het hek vuil is dan kun je het hekwerk afspuiten of met een emmer sop schoonmaken.

Meer weten over hekwerken?

Wil je meer weten over hekwerken of wil je een hekwerk aanschaffen? Vraag dan vrijblijvend advies of een vrijblijvende offerte aan.

advertentie
advertentie