De natuur dichtbij
De natuur dichtbij Hans Kool

Ontdek de natuur op Landgoed Oostbroek

4 augustus 2021 om 11:50 Natuur en milieu

REGIO Vlinders, libellen, jonge dieren en bloemen in overvloed…Na een gedwongen pauze van ruim anderhalf jaar is het weer mogelijk om onder leiding van een gids de geheime uithoekjes van het landgoed Oostbroek te verkennen. Oostbroek, gelegen aan de noordkant van de Uithof, ingeklemd tussen Utrecht en Zeist is de ‘thuishaven’ van het Utrechts Landschap aangezien het hoofdkantoor in het prachtige landhuis gevestigd is.

Op zaterdag 14 augustus word je om 9.30 met een kopje thee of koffie ontvangen in het Winkeltje van het landschap, Bunnikseweg 45 A te de Bilt. Vandaar begint de zwerftocht over het landgoed die ongeveer 2,5 uur duurt. Beschermers en kinderen betalen €3,00 en niet-beschermers € 5,00. Opgave via de website van Utrechts Landschap.

Het landgoed biedt een grote verscheidenheid aan natuur. Natuurlijk het hoge ‘Kathedraalbos’ met het bijzondere Mathildepad over een moerassig deel. De bloemenweiden, de meander, hooiland, akkers, poelen en boomgaarden zorgen voor een afwisseling die garant staat voor een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Elke wandeling biedt weer nieuwe verrassingen. De gids zal je op plekjes brengen die normaal afgesloten zijn voor bezoekers. Eens in de twee maanden komt deze unieke gelegenheid voorbij.

Wie weet zie je de dodaars hun jongen voeren in de meander, kun je foto’s maken van tandems libellen en juffers, springt een rustend ree op uit een bloemrijke akker, zie je eindelijk weer eens volop korenbloemen en vind je braakballen van de bosuil.

advertentie
advertentie