Onthulling van de Houtense Spelen appel, wijkteams leggen de vorm van hun wijkteam op de appel (na completie waren de spelen officieel geopend)
Onthulling van de Houtense Spelen appel, wijkteams leggen de vorm van hun wijkteam op de appel (na completie waren de spelen officieel geopend) René van den Brandt

Houtense Spelen zijn officieel van start gegaan

27 juli 2021 om 11:07 Evenementen

HOUTEN Zaterdagavond werd in The Dome de aftrap gegeven van de Houtense Spelen. De wijkteams werden gepresenteerd en daarna volgde een sportief parcours voor de deelnemers. Bij de opening mocht geen publiek aanwezig zijn in verband met de coronamaatregelen. 

De winnaar van de sportieve competitie zaterdag was wijkteam Oude Dorp Hoven Erven. Ze winnen 12 punten voor de tussenstand en twee kaartjes voor een Syrië-avond. Beschikbaar gesteld door de partner Arabisch Nederlands Cultuurhuis. 

De Houtense Spelen gaan het hele jaar door. Het tweede onderdeel is een fotowedstrijd: ieder wijkteam mag per seizoen een foto indienen. Dit seizoen is ‘beweging’ het thema. Een professionele jury beoordeelt de foto’s. De foto’s moeten uiterlijk 31 augustus ingestuurd zijn via de Facebookgroep van het wijkteam. 

In november volgt een onderdeel voor kinderen: een knikkerwedstrijd. Ieder wijkteam kan een team van 3 kinderen tot 12 jaar, minimaal 1 meisje, selecteren en zij strijden om punten voor het wijkteam in een spannende knikkercompetitie. 

Wil je ook meedoen? Word lid van je wijkteam. Inschrijven kan via de website van de Houtense Spelen

Help je liever mee organiseren of doe je af en toe een klus? De organisatie zoekt ook nog vrijwilligers voor allerlei zaken, ook daarvoor kun je je aanmelden.

Meer weten over de Houtense Spelen? Lees hier. Eerder dit jaar werd besloten dat de Houtense Spelen, noodgedwongen door corona, in aangepaste vorm van start gaan. 

Afbeelding
Klaar voor de start AF! (te zien is o.a. Luuk Loonstra, de jongste deelnemer van dit onderdeel, 11 jaar, en heeft 4 punten gepakt voor Team Oorden Poorten Slagen)
Het schaakbord compleet maken
De hindernisbaan
Afbeelding
De winnaar: Oude Dorp Hoven Erven
De organisatie van de Houtense Spelen
advertentie
advertentie