stof bedrukken
stof bedrukken Marja Macville

Tweedaagse workshop Stof Bedrukken

23 juli 2021 om 09:49 Lokaal Deel je nieuws

Je maakt je in deze workshop een techniek eigen waarmee je thuis eenvoudig zelf stoffen kunt decoreren voor je interieur of kleding. Je leert dit met kant en klare sjablonen en sjablonen die je leert snijden. Deze zijn steeds opnieuw te gebruiken.

Je hoeft niet goed te kunnen tekenen of ontwerpen om mee te doen. De kracht zit hem juist in de eenvoud. Marja doet je stap voor stap voor hoe je met eenvoudige patronen en motieven iets bijzonders maakt van je stof. Het resultaat kun je thuis verwerken tot een etui, een shopper, boekomslag, kussenhoes e.d.

De cursus bestaat uit twee dagdelen. In het eerste deel (31 juli) oefenen we met het werken met sjablonen en leert Marja je enkele technieken om hiermee eerst papier en daarna stof te bedrukken. Ook maak je kennis met verschillende manieren om een patroon op te bouwen.

In het tweede deel (7 augustus) snijd je je eigen sjabloon, waarmee je jouw eigen patroon gaat maken. Je gaat naar huis met een unieke lap linnen (van ± 50 x 50 cm) met zelfgemaakt patroon.  Er is meer stof (en een starterset) te koop als je groter wilt werken of thuis verder wilt gaan.

Het maximum aantal deelnemers is acht, zodat iedereen voldoende ruimte heeft, op de voorgeschreven onderlinge afstand. Kinderen vanaf twaalf jaar zijn ook van harte welkom. Voor hen geldt een korting.

advertentie
advertentie