Ondersteuning aan cameraploeg RTL tijdens overstroming
Ondersteuning aan cameraploeg RTL tijdens overstroming Reddingsbrigade Houten

Reddingsbrigade Houten helpt in Limburg

23 juli 2021 om 09:13 Lokaal Deel je nieuws

Reddingsbrigade Houten is van donderdag 15 juli tot en met zaterdag 17 juli ingezet in Limburg om hulp te verlenen. Na een aantal dagen zware regenval in en rond Limburg ontstond er enorm veel wateroverlast wat uit kon gaan lopen op een ramp.

Donderdag om 2:00 werden lifeguards van de reddingsbrigade gealarmeerd om zich klaar te maken voor een inzet. Later die dag ging de eenheid van Houten naar IJsselstein, om te verzamelen met eenheden van reddingsbrigades, brandweer en KNRM uit midden en Noord-Nederland. Later die dag werd naar Limburg gereden.

De eerste inzet was ’s nachts bij Meerssen. Met de boot en te voet werd verkend wat de situatie was en wat voor inzet nodig zou zijn. Daarbij is met diverse mensen gesproken die ondanks een gebrek aan stroom en water nog wel thuis wilden blijven. ’s Ochtends zijn de bewoners daadwerkelijk geëvacueerd. Al snel daarna moesten de lifeguards naar Bunde, want ook daar was een dijk doorgebroken. Samen met eenheden van reddingsbrigade, defensie en politie hebben we dit dorp geëvacueerd. Tegen de avond was het tijd om afgelost te worde door de tweede ploeg. Ook deze ploeg is op diverse locaties ingezet.

Reddingsbrigade Houten is sinds 2019 deel van de Nationale Reddingsvloot. Dit betekent dat er 24/7 een eenheid klaarstaat om ingezet te worden bij rampen, zoals deze ramp in Limburg. Dit was de eerste inzet van de Houtense eenheid bij een daadwerkelijke overstroming.

Verzamelen van eenheden ten behoeve van inzet
advertentie
advertentie