Hoe gaat het nu verder met woningbouw in Houten?
Hoe gaat het nu verder met woningbouw in Houten? Annette Stolk - de Vries

Bijpraatavond over woningbouw in Houten Noordwest-en Oost

22 juli 2021 om 10:41 Politiek

HOUTEN Tijdens de behandeling van de Ruimtelijke Koers in maart en april heeft de gemeenteraad het college van Burgemeester en Wethouders de opdracht gegeven (mogelijke) gebiedsontwikkeling Houten- Noordwest en Houten-Oost nader te onderzoeken. Dinsdagavond 13 juli vond er voor de gemeenteraad een bijpraatavond plaats over de huidige stand van zaken naar aanleiding van onderzoeken die inmiddels zijn gedaan.

Annette Stolk – de Vries

Martin Knuijt, van landschapsarchitectenbureau OKRA, presenteerde verschillende scenario’s met daarbinnen diverse varianten. OKRA maakt deel uit van het ontwerpteam dat verder, naast de gemeente Houten, bestaat uit Goudappel Coffeng en Stadskwadraat. Knuijt gaf aan dat nadrukkelijk de samenwerking is gezocht met de initiatiefnemers van het Houtens Manifest Maurice van Noordenne en Jacco Hoogewoud. ,,In tweewekelijkse sessies wordt constructief samengewerkt.”

DOEL Het doel van de onderzoeken is om inzichtelijk te maken wat de haalbaarheid en de effecten zijn van de diverse mogelijke keuzes. Het onderzoek is bedoeld om als basis te dienen om op een later moment te dienen voor discussies in de raad en de Houtense samenleving. Als uitgangspunten voor de ruimtelijke inrichting zijn genomen: robuuste groenstructuren voor de wijken gekoppeld aan landschappelijke structuren, een gezonde groene ontwikkeling, de focus te richten op fietsen. Tevens vormen duurzaamheid en circulariteit een integraal onderdeel van de planontwikkeling.

NIEUWE KOERS In de eindpresentatie, die aan het einde van de zomer wordt verwacht, zullen ook de centrumlocaties worden meegenomen. De ontwikkeling van het centrum kan niet los gezien worden van de totale bouwopgave die er in Houten is. Wethouder Sander Bos: ,,Een overkoepelende visie zal nog volgen. De studie die nu gedaan wordt met de vergelijking Noordwest-Noordoost zal gekoppeld worden aan ontwikkelingen in het centrum. Fundamentele keuzes zullen straks uitgelegd worden. Onder de werktitel ‘Nieuwe Koers’ moeten we goed met elkaar in gesprek blijven om te bepalen waar Houten naar toe gaat.” In het najaar zal dit onderwerp op de agenda in de gemeenteraad komen.

advertentie
advertentie