De puntenkoers woensdagavond
De puntenkoers woensdagavond Tour de Schalkwijk

Tour de Schalkwijk: de Puntenkoers

22 juli 2021 om 08:56 Activiteiten

SCHALKWIJK Gister, op woensdag 21 juli, stond de puntenkoers op het programma. De rennertjes begonnen vanmorgen met een brunch en ochtendgymnastiek bij Lunet aan de Snel en hadden daarna de hele dag vrij om in de avond weer uitgerust aan de start te verschijnen. 

De puntenkoers is een vernieuwde variant van de ploegentijdrit. Met de puntenkoers strijdt elke renner van een ploeg tegen 10 andere renners van de andere ploegen. De ritten worden gevormd door alle nummers 9 van een ploeg die tegen elkaar rijden, datzelfde geld voor alle nummers 8 enzovoort. De rennertjes kunnen punten voor hun ploeg verdienen door als eerste over de streep te komen, hoe eerder het rennertje over de streep komt hoe minder extra “straf” secondes die ploeg krijgt. 

Voordat de puntenkoers van start ging stond de Domcity ploeg ruim 3 minuten voor op de Prorepair ploeg. Ook vandaag was de spanning weer om te snijden, alle rennertjes wilden natuurlijk zo goed mogelijk voor hun ploeg fietsen. Afgelopen dagen waren er een aantal rennertjes die waren gevallen, gelukkig is vandaag iedereen op de fiets blijven zitten. Het was heel spannend maar uiteindelijk heeft de Domcity ploeg de puntenkoers gewonnen. 

Vandaag, donderdag, is er weer een nieuwe etappe. 

advertentie
advertentie