Nico Croes bij de Avenida Poesía op de Goudvinkhaag
Nico Croes bij de Avenida Poesía op de Goudvinkhaag -

Goudvinkhaag omgedoopt tot Avenida Poesía

21 juli 2021 om 15:21 Overig

HOUTEN Op zaterdag 17 juli, de eerste dag van de schoolvakantie werd het gedicht ‘Kinderen van de Goudvinkhaag’ onthuld door de kinderen die vanaf dat moment in de Avenida Poesía wonen. In de weken daaraan voorafgaand werden de raampjes van de schuurtjes in de Goudvinkhaag één voor één gevuld met gedichten met schilderingen van Nico Croes. In de toekomst kunnen meer Houtense dichters hun werk hier exposeren.

Nico Croes publiceerde eerder dit jaar het foto- en gedichtenboek ‘Ontnomen Vrijheid’ waarin negentien schilderwerken en een landschapsfoto naast twintig gedichten staan. Voor deze gedichten werd hij geïnspireerd door aangrijpende gebeurtenissen als de aanslagen in Parijs, Christchurch en Manchester. Hij verwerkte met kwast en pen de gevoelens tot beelden. Het boek dat daar van samengesteld werd, bracht een straatgenoot op het idee dat die beelden precies in de raampjes van de schuurtjes zouden passen, en daarmee voor iedereen die langs loopt zichtbaar zou zijn. Maar de zware aard van de gedichten leende zich hier niet goed voor.

Gelukkig heeft Nico en enorm archief met gedichten die positiever van aard zijn, of tot reflectie aanzetten, die hij voor de gelegenheid voorzag van schilderwerk. Toegankelijke gedichten voor de nieuwschierige voorbijganger, ommetjes-loper, Nieuw-Wulven wandelaars, Staycation-dorpsgenoten of gedicht-toeristen. En voor mededichters, want de wens is dat Avenida Poesía een wisseltentoonstelling wordt, waar alle (toekomstige) Houtense dichters hun werk kunnen exposeren. Aanmeldingen daarvoor zijn van harte welkom, contactgegevens hiervoor vindt u onder de gedichten in de Goudvinkhaag.

De onthulling
advertentie
advertentie