Wethouder Bos ontvangt de oorkonde uit handen van Joost Uytewaal, voorzitter van Ondernemend Houten
Wethouder Bos ontvangt de oorkonde uit handen van Joost Uytewaal, voorzitter van Ondernemend Houten Gemeente Houten

Houten MKB-vriendelijkste gemeente van de regio Utrecht

19 juli 2021 om 10:15 Zakelijk

HOUTEN Op vrijdag 16 juli ontving wethouder Sander Bos uit handen van Joost Uytewaal, voorzitter van Ondernemend Houten, de oorkonde voor meest MKB-vriendelijke gemeente in de regio Utrecht.

De oorkonde hoort bij het tweejaarlijkse landelijke onderzoek van MKB-Nederland. Daarin geven elke twee jaar zo’n twintigduizend ondernemers aan hoe zij de gemeentelijke dienstverlening op tal van aspecten waarderen. Het onderzoek dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Ondernemers uit alle gemeenten in Nederland worden geënquêteerd, zodat een landelijke en regionale ranglijst kan worden samengesteld. Deze editie waren er ook vragen over het coronabeleid. In de landelijke lijst bekleed Houten een verdienstelijke 12e plaats.

Het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente berust op vier pijlers: 1. Tevredenheid van de ondernemers over de eigen gemeente; 2. Het imago van de gemeente bij ondernemers buiten de gemeente; 3. Communicatie en beleid met betrekking tot het midden- en kleinbedrijf; 4. Gevoelswaarde lokale lasten. (Bron: gemeente Houten)

advertentie
advertentie