KlapstoelKabaret
KlapstoelKabaret Rina Knopper

Festivalgevoel bij Buiten Spelen

11 juli 2021 om 08:41 Podiumkunsten

HOUTEN In de zomer van 2021 speelt Theater Aan de Slinger buiten. Muziek, theater en film op vijf locaties in Houten. De optredens vinden plaats, van 18 juni tot en met begin september. Als de maatregelen het toestaan natuurlijk. Maar juist daarom gaan ze naar buiten, want daar kan meer!

door Rina Knopper

De aftrap van Buiten Spelen ging wegens slechte weersomstandigheden helaas niet door. Donderdagavond echter waren de weergoden goed gezind en was het de avond van het ‘KlapstoelKabaret’ op Fort Werk aan de Waalse Wetering in Tull en ’t Waal. KlapstoelKabaret is een soort huiskamer cabaret waarbij je zelf je stoel meeneemt, in dit geval stonden de klapstoelen al klaar. Het was heerlijk genieten in het avondzonnetje met het prachtige Fort als achtergrond decor. 

Thijs van de Meeberg beet de spits af met de try- out van zijn nieuwe programma. Meeberg, Jury én publieksprijswinnaar van het Leids Cabaret festival, begint met ,,Leuk dat jullie er zijn, vinden jullie het ook leuk dat ik er ben?” Zo betrekt Thijs met flair het publiek bij zijn verhaal. Hij stelt levensvragen als ‘Is je hart volgen egoïstisch?’ Regelmatig vraagt hij om reactie en kan perfect improviseren bij onverwachtse wendingen. Zijn energie en originele humor blijven de hele voorstelling verrassen. 

Na een korte pauze is het de beurt aan Kiki Schippers, Zij schrijft columns voor het AD, bedrijft satire en is winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs. En heeft een prachtige stem. Zij maakt een verpletterende start door na de eerste intro van haar lied onverwachts bovenaan het fort te verschijnen. Vervolgens gaat zij over op een aantal columns en springt zij moeiteloos van huidhonger over op reïncarnatie. Met niet meer dan een piano en een gitaar brengt ze een aantal scherpe en ontwapenende liedjes. Beeldende liedjes die halverwege ineens lijken te veranderen van strekking. Ze zetten je aan het denken. 

De voorstelling én de locatie veroorzaakten een ‘zomerweekend’ gevoel en smaken naar méér.

Heeft u ook interesse om een voorstelling van Buiten Spelen mee te maken? Er staan gedurende deze zomer nog verschillende voorstellingen op het programma, kijk hier voor het programmaoverzicht.

Thijs van de Meeberg in actie
Sfeerimpressie
Thijs van de Meeberg
Welkom bij Buiten Spelen
Aankomst bij het Fort Werk aan de Waalse Wetering
advertentie
advertentie