Johanna tekent de overeenkomst
Johanna tekent de overeenkomst Irene van Valen

Verantwoorde medische zorg voor bewoners van Het Vertrouwde Dorp geregeld

10 juli 2021 om 11:19 Zorg

HOUTEN Vrijdag 9 juli werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Medisch Centrum Dorp (praktijk dr. Ebbing en dr. Peucker), ZorgSpectrum, Unicum en Het Vertrouwde Dorp getekend. Met de overeenkomst “Huisartsenzorg en gespecialiseerde multidisciplinaire behandeling in Het Vertrouwde Dorp” en de gezamenlijk gemaakte praktische afspraken voor samenwerking, is de verantwoorde medische zorg 24/7 voor bewoners in Het Vertrouwde Dorp gewaarborgd. ,,Wij kijken uit naar de samenwerking met huisartspraktijk dr. Ebbing en dr. Peucker, ZorgSpectrum en Unicum”, aldus Johanna en Theo Castrop, zorgondernemers van Het Vertrouwde Dorp.

Steeds meer kwetsbare ouderen met specifieke ouderdomsziekten- en stoornissen wonen thuis. Hierdoor neemt de complexe zorgvraag voor huisartsen toe. In Het Vertrouwde Dorp gaan volgend jaar april/mei 30 bewoners met een vorm van dementie wonen. Zij ontvangen verpleging en verzorging vanuit de Wet Langdurige Zorg. Naast de basis medische zorg door huisartspraktijk dr. Ebbing en dr. Peucker, is er voor psycho-geriatrische ouderen ook behoefte aan gespecialiseerde multidisciplinaire behandeling, zowel overdag, avond-, nacht en weekenduren. Deze multidisciplinaire behandeling wordt voor bewoners op aanvraag van de huisartsen door ZorgSpectrum geleverd. De huisarts voert voor de medische zorg de regie van de patiënten en vraagt indien nodig de Specialist Ouderengeneeskunde en/of Ouderenpsycholoog van ZorgSpectrum in consult (Mobiel Geriatrisch Team). Huisartsenzorg Unicum (HAP) verzorgt buiten kantooruren en weekenden de huisartsenzorg voor bewoners.

TROTS Na het plaatsen van de handtekeningen nam Theo het woord en zei dat hij blij was met het feit dat ZorgSpectrum het Vertrouwde Dorp nooit als een concurrent zag, maar aanvullend aan wat ZorgSpectrum biedt. Hierdoor zijn er voor ouderen met een vorm van dementie die thuis wonen en verpleeghuiszorg nodig hebben meer keuzemogelijkheden in de gemeente Houten. Dat juist deze samenwerking tot stand kwam waardeert hij. Het bemoedigde hem om te werken aan een samenwerking met huisartsen. ,,We zijn blij dat hiermee medische zorg door de huisartsen en de specialistische zorg door ZorgSpectrum voor onze bewoners gewaarborgd is. We kijken uit naar de samenwerking. Al gaat de bouw voorspoedig, we moeten nog even wachten. We zijn wel nu al blij met het wederzijdse vertrouwen.” Na deze woorden werd geproost en een gebakje gegeten, want deze nieuwe mijlpaal is gezet en mag gevierd worden.

De betrokkenen v.l.n.r. huisarts Clara van den Dool-Markus, directeur behandeling ZorgSpectrum Regina Falck, specialist ouderengeneeskunde Mirjam Bezemer, huisarts Marcel Ebbing en Theo en Johanna Castrop
advertentie
advertentie