Afbeelding
Hanna Koops

Winst Houten in uitzwaaiwedstrijd ‘Woutertje’ Pronk

29 juni 2021 om 11:47 Honkbal

HOUTEN Afgelopen zaterdag in The Dome in Houten stond de laatste wedstrijd in de Alternatieve Competitie op het programma. Tegenstander van The Dome/Handbal Houten was Havas, een nieuwkomer in de Eredivisie. Veel supporters kwamen speciaal om aanwezig te zijn bij de laatste wedstrijd van Wouter Pronk. ‘Woutertje’ zoals ‘kind van de vereniging’ Pronk liefkozend genoemd wordt, speelt volgend seizoen in de BeNeLeague bij Sporting Pelt.

door Norbert Herremans

Ook al is Havas een nieuwkomer, zij wisten wel een aantal wedstrijden te zinnen, enkele weken terug moest zelfs nummer twee Volendam 2 het afleggen tegen de debutant uit Almere. Niet onderschatten was dus het devies.

Het publiek zag echter geen spannende pot. Houten heeft de verdediging stevig dichtgetimmerd en Havas loopt zich in de beginfase keer op keer stuk tegen de muren van de vandaag onneembare geelzwarte vesting. Ballen die er toch doorheen komen, zijn voer voor de Houtense doelmannen Klinkenberg en Brachten die allebei een goede pot keepen. Het logische gevolg is een 4-0 voorsprong na zeven en een halve minuut spelen en Havas neemt dan ook een vroege time-out.

Houten blijft echter scoren met o.a. prachtige ballen van Rogier Teeuwissen vanuit de linkerhoek en na een kanonschot van Ruben de Bok wordt het 12-3. Alle gelegenheid voor trainer/coach Gielen om de zestienjarige debutant Robert van Bekkum in te brengen. Nadat Rowan Hilbers met veel venijn via paal en paal de 15-8 binnenschiet, is het Bjorn Brachten die alweer een bal stopt en de razendsnelle Van Bekkum in de break stuurt die met enig geluk de 16-8 binnenschiet. Vervolgens wordt er na een prachtige draaibal van Havas met 16-10 gerust.

Ook in de tweede helft gaat Houten verder met scoren. We zien snelle tegenaanvallen van Hilbers en Van Driel en Nils Idema die vanaf de rechterhoek er verschillende ballen in legt waarna hij wederom gewisseld wordt de kleine Van Bekkum. Ondanks dat is hij niet bang, pakt hij goed aan in de verdediging en weet hij vanaf de rechteropbouw fraai zijn tweede eredivisiegoal te produceren waarmee hij terug mag kijken op een mooi debuut.

Ook Jasper Peters staat zijn mannetje in de verdediging en maakt een lekkere break. Pronk pakt ook in zijn laatste wedstrijd voor Houten zijn doelpuntjes mee en krijgt uiteindelijk een terechte applauswissel. Met een laatste doelpunt van Sem Klinkenberg wordt een eindstand van 37-23 op het scorebord gezet.

Met een lach en een traan, speeches en presentjes wordt er afscheid genomen van cirkelloper Wouter Pronk. Aanvoerder Ruben de Bok dankt hem voor al zijn inzet voor de club, wenst hem het allerbeste bij zijn nieuwe uitdaging en ziet hem graag zo snel mogelijk als tegenstander tegenover zich in de BeNeLeague. Daar sluiten wij ons graag bij ons aan: Woutertje bedankt en tot ziens!

The Dome/Handbal Houten sluit de Alternatieve Competitie af als nummer één, viert dit met een klein feestje in de kleedkamer en kijkt al uit naar de start van de competitie 2021/2022.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie