A Visual Conspiracy - Wood Wide Web
A Visual Conspiracy - Wood Wide Web Aan de Slinger

Kaartverkoop gestart voor Vonk Festival op Fort bij ‘t Hemeltje in Houten

22 juni 2021 om 07:30 Overig

HOUTEN Op donderdag 17 juni startte de kaartverkoop van VONK Festival. Een nieuw cultureel festival, georganiseerd door Aan de Slinger, waarbij kunst, nieuwe media, lichtinstallaties, verdieping en beleving centraal staan. Ter gelegenheid maakt VONK de eerste kunstenaars bekend die zullen exposeren met hun werk: Beeldjutters, Front404, A Visual Conspiracy, Marijn te Kolsté en LotteZ maken onderdeel uit van de eerste editie van VONK, dat plaatsvindt van 15 tot en met 23 oktober op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje.

Een interactieve lichtkunstroute leidt bezoekers langs de mooiste plekken in en rondom het fort. Langs de route zullen verschillende kunstenaars onder meer waterprojecties, performance art, lichtprojecties en interactieve installaties tentoonstellen. Beeldjutters, dat in handen is van Vincent Vriens en Julian van Buul, verzorgt een lichtinstallatie op het water, die samensmelt met het verhaal, de sfeer, en het ritme en tempo van het omringende landschap van Fort bij ‘t Hemeltje. Zij worden vergezeld door Front404, het Utrechtse kunstduo dat bestaat uit Thomas voor ‘t Hekke en Bas Oerlo.

Font404 zal exposeren met de installaties Thought and Prayers en de Sensorgan. Het eerste kunstwerk haakt in op de rust en geborgenheid binnen in het fort, als een plek om je even terug te trekken. Het tweede kunstwerk staat buiten het fort te stralen, en benadrukt de locatie en het evenement juist als een sociale, levendige ontmoetingsplek waar mensen bij elkaar kunnen komen en samen kunnen spelen.

A Visual Conspiracy, een collectief uit ‘s-Hertogenbosch dat zich bezighoudt met lichtontwerp en techniek, voegt aan de lichtkunstroute het Wood Wide Web toe. Een installatie die het paddenstoel wortel netwerk onthult dat alle bomen in het bos met elkaar verbindt en communicatie tussen bomen mogelijk maakt.

Aan het programma zullen ook verschillende lokale kunstenaars deelnemen, waaronder ruimtelijk kunstenaar en beeldhouwer Marijn te Kolsté en lichtkunstenaar LotteZ. De Houtense kunstenaars gaan voor VONK een samenwerking aan waarbij zij analoge en digitale kunst combineren.

Naast de reeds aangekondigde kunstenaars geeft VONK, in samenwerking met de HKU, via een open call aan creatieve makers de mogelijkheid om ook deel uit te maken van de programmering. Kunstenaars kunnen hiervoor tot uiterlijk 28 juni een voorstel insturen met bestaande werken. Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.vonkfestival.nl inschrijven voor de nieuwsbrief, zodat zij per mail op de hoogte worden gehouden van de verdere programmering en overig VONK nieuws.

TICKETVERKOOP VONK Festival vindt plaats van 15 tot en met 23 oktober op Houtens cultureel erfgoed Fort bij ‘t Hemeltje en is voor alle leeftijden. De tickets zijn te verkrijgen via de website van VONK Festival.

advertentie
advertentie